BEVER - Gouverneur maakt kennis met de gemeente

C21 Css

BEVER - Gouverneur maakt kennis met de gemeente

20220520_bezoek_gouverneur_aan_bever_1
BEVER - Gouverneur maakt kennis met de gemeente - Foto ingezonden
 

In het kader van zijn Ronde van Vlaams-Brabant bracht de nieuwe provinciegouverneur Jan Spooren met enkele van zijn medewerkers ook een bezoek aan Bever. Met zijn initiatief om alle 65 gemeenten en steden die de provincie rijk is te bezoeken, persoonlijk kennis te maken met hun bestuursploegen en te luisteren naar hun noden wil de gouverneur, voorheen overigens zelf ook burgemeester van Tervuren, de bestuurskracht van de lokale besturen versterken door vooral in te zetten op onderling vertrouwen en constructieve samenwerking.

Zoals gebruikelijk stelde de gouverneur eerst zijn diensten voor, waarna burgemeester Kristof Cattie op zijn beurt de gouverneur duiding gaf bij de samenstelling en de organisatie van het lokaal bestuur. Uiteraard kwamen ook de troeven van de gemeente aan bod.

Tijdens de werkvergadering benadrukte de burgemeester verder onder meer de problemen inzake de personeelsbezetting in een kleine gemeente zoals Bever, de hoge kosten verbonden aan de vele digitale verplichtingen vanuit de Vlaamse overheid, de overbelasting van het personeel inzake de postregistratie met vooral de emailregistratie en het aanvoelen van een nieuwe fusiegolf  van gemeenten waarbij Bever met zijn taalfaciliteiten geen mogelijkheden zou hebben maar dan wel als alleenstaande kleine gemeente voor zware financiële uitdagingen zou komen te staan.

Eerste schepen Dirk Willem van zijn kant lichtte de realisatie van de nieuwe gemeentelijke ontmoetingszaal toe.

Na een kleine rondleiding in en rond het gemeentehuis en het overhandigen van een volledig Beverse lekkernijmand werd het bezoek afgesloten met een middaglunch in restaurant Jobim.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 06 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 04 jun 2022

archief