BEVER - Voetbalclub Excelsior Bever treurt om het overlijden van Gaston Debleser

C21

BEVER - Voetbalclub Excelsior Bever treurt om het overlijden van Gaston Debleser

Gaston_debleser_aug_2022
BEVER - Voetbalclub Excelsior Bever treurt om het overlijden van Gaston Debleser - © Deschuyffeleer

Vorige donderdag is Gaston Debleser komen te overlijden. Vorige maand werd hij 83 jaar. Gaston wordt nu zaterdag 18 augustus ten grave gedragen. De plechtige uitvaartdienst vindt plaats in de Sint-Martinuskerk om 10 u. De eredienst wordt gevolgd door de teraardebestelling van de asurne op de begraafplaats in het centrum.

Gaston Debleser is een figuur die in Bever en omstreken onherroepelijk zal verbonden blijven met de wit-groene voetbalclub Koninklijke Excelsior Bever. Vele decennia was Gaston samen met zijn broer Michel één van de dragende en steunende pilaren. Het was hoofdzakelijk het jeugdvoetbal dat hem nauw aan het hart lag. Dat vooral de jeugdwerking bij Excelsior Bever ook ruim buiten de gemeentegrenzen hoog werd ingeschat is grotendeels te wijten aan de toewijding van Gaston.

Zijn begeestering, loyaliteit en ijver op en naast het veld maakten van hem een dorpsfiguur ‘incontournable’. Vrienden, kennissen en Inwoners uit zijn onmiddellijke omgeving typeren Gaston dan ook als een uiterst toegewijde pion, een man van zijn woord en ook een man met een mening zonder franjes.  

Ook bij Volkswagen, jarenlang zijn werkgever, was hij gekend als een goede werkkracht met het hart op de juiste plaats. Die sociale bewogenheid vertaalde hij overigens ook nog dagdagelijks door zijn opvallende aanwezigheid op de vele etentjes die uitgaan van het rijke verenigingsleven in de gemeente.

Gaston was ook een graag geziene gast op de maandelijkse bijeenkomsten van De tweede jeugd in het zaaltje Camargo bij Marie-Elise Vanderkelen.

Een laatste groet aan Gaston kan gebracht worden in het funerarium ARK Uitvaartzorg, Groendreef 7B te Geraardsbergen, op woensdag 24 augustus 2022 van 18 tot 20u.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2023

archief