Ondernemend EDINGEN vindt ook kennis van het Nederlands belangrijk

C21

Ondernemend EDINGEN vindt ook kennis van het Nederlands belangrijk

Tables_de_conversations
Ondernemend EDINGEN vindt ook kennis van het Nederlands belangrijk - © Deschuyffeleer
 

Vanaf nu tot en met eind mei toekomend jaar organiseert het Agentschap voor Lokale Ontwikkeling Edingen (ALO) een reeks van 20 lessen waarbij het de hand reikt aan de plaatselijke handelaars die ervaren dat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is om hun Nederlandstalige klanten enigszins volwaardig tegemoet te kunnen komen. Die lessen gaan door onder de titel ‘Tables de Conversation’ en hebben als doel een basiskennis van de Nederlandse taal voor de dagdagelijkse noden aan te leren. Hierbij wil het agentschap tevens de aantrekkingskracht van de lokale handel versterken en het aantal klanten van ook boven de taalgrens verhogen.

Aan de hand van een diagnose die de sterktes en zwaktes van de detailhandel in de stad aan het licht bracht werd, in samenwerking met de dienst ‘Handel en Lokale Ontwikkeling’ met schepen Francis De Hertog, door het ALO een klantvriendelijke oplossing vooruitgeschoven die zowel de lokale handel als de economische groei in Edingen en zijn deelgemeenten zou moeten ten goede komen.

In die context zijn dan ook de plaatselijke handelaars vanaf nu iedere woensdag van 19u30 tot 21u welkom in de gebouwen van de muziekacademie (rue des Ecoles) om er samen met hun leerkracht Myriam Vanden Daele ervaring op te doen en woordenschat aan te leren die hen dan moeten toelaten de Nederlandstalige klant beter van dienst te zijn. De ‘Tables de Conversation’ zijn geen traditionele taallessen. Zoals de naam het overigens al laat vermoeden is het de intentie onder de begeleiding van de lesgeefster zich ook in eenvoudige situaties in het Nederlands te kunnen beredderen.

Nog plaatsen vrij  

Tot nu mocht de ALO al een 7-tal inschrijvingen noteren. In de huidige groep van vrij jonge ondernemers zijn onder meer een optieker, een schoonheidsspecialiste, een uitbaatster van een  kledingzaak, een uitbaatster van een speelgoedwinkel en een bakkerin te vinden. Die groep mag en kan volgens Jean-Christoph Auvertin en Florence Polaert van het ALO nog aangroeien met een 5-tal kandidaat-lesnemers. Wie interesse betoont kan contact opnemen via adl@enghien-edingen.be en tijdens de kantooruren op 02/397 08 33. 

Er is gratis parking aan het aanpalend stadhuis en het dienstbetoon is gratis.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief