HERNE - Cycling Draisineken nodigt de MTB-ers uit op zijn zilveren Herfsttochten

C21

HERNE - Cycling Draisineken nodigt de MTB-ers uit op zijn zilveren Herfsttochten

Mtb_22__002_
HERNE - Cycling Draisineken nodigt de MTB-ers uit op zijn zilveren Herfsttochten - © Deschuyffeleer
 
Untitled
HERNE - Cycling Draisineken nodigt de MTB-ers uit op zijn zilveren Herfsttochten - Affiche
 

Nu zondag 23 oktober organiseert Cycling Draisineken al voor de 25ste keer zijn Chimay - Thompson Ride voor mountainbikers. Daarnaast worden ook een wegrit en een natuurwandeling opgezet. Aangezien het om een bijzondere editie gaat werd nu ook een ietwat langere jubileumtocht in het programma ingeschreven. Zoals gebruikelijk stelt Cycling Draisineken met zijn ervaren parcoursbouwer Maxime Cobbaert in het gareel ook deze keer alles in het werk voor het andermaal verzekeren van een vlekkeloze toporganisatie. Het resultaat is telkenjare dan ook dat deelnemers uit alle hoeken van zowel Vlaanderen als van Brussel als van Wallonië en zelfs uit Nederland en Frankrijk naar Herne afzakken.

Een succesverhaal  

“Daar waar wij in het begin onze tochten stoelden op het Valentijnsgebeuren in het voorjaar, zijn wij sinds enkele jaren overgeschakeld naar onze Herfsttochten in het najaar. Onze organisaties in het voorjaar hadden immers te dikwijls te kampen met barre winterse weersomstandigheden. De weergoden zijn onze Herfsttochten toch wel wat milder gestemd. Onze Valentijnstochten organiseerden wij 17 keer. Dit jaar zijn wij dan toe aan de 8ste editie van onze Herfsttochten. Het is alvast een succesverhaal dat onze tochten nu toe zijn aan hun 25ste editie. Overigens behoorden wij in het begin tot de clubs die het mountainbiken in de streek mee op de kaart zetten”, zegt Luc Roosens van de plaatselijke fietsenzaak.

Een bewogen geschiedenis

Voor haar organisatie kan de fietsclub nu toch ook al enkele jaren gebruik maken van de gemeentelijke sporthal Hernekouter. Aanvankelijk was de kantine van de voetbal in de Imbeekstraat de draaischijf van het gebeuren. Vervolgens werd de sporthal van de gemeenschapsschool in de Grotestraat de plaats van afspraak. “In de loop van al die jaren passeerden nagenoeg alle weertypes al de revue: prachtig weer, stormachtige toestanden en sneeuw- en modderedities. Organisatorisch behoorden wij ook tot de eersten om kinesisten in te lassen om de bikers te trakteren op een welverdiende massage na een slopende voormiddag. Wat zeker nog blijft nazinderen in onze clubgeschiedenis is de eerste editie in 1998. Die werd gereden in ijskoude winterse omstandigheden en de meeste medewerkers kwamen rechtsreeks van een trouwfeest naar de vertrekplaats. Overigens mogen wij ook al enkele keren prat gaan op een deelname van de huidige wereldkampioen Remco Evenpoel”, overloopt Luc Roosens in vogelvlucht de al bij al toch wel bewogen geschiedenis van de tochten.

Flanken van Bosberg en Congoberg

De MTB-ers hebben de keuze uit afstanden van 30 km en 45 km en de jubileumafstand van 55 km met meer dan 600 hoogtemeters. Daartoe worden de flanken van de Bosberg en van de Congoberg opgezocht. De organisatoren voorzien zoals steeds alle gebruikelijke faciliteiten. Er kan gestart worden vanaf 08u tot 11u. Deelnemen kost 6€. Er wordt eveneens een Kidsride voorzien die start om 10u. De deelname hierbij is gratis. De tochten komen in aanmerking voor de VBR trofee Oost- en Zeeuws Vlaanderen.

De wegrit loopt over een afstand van 50 km, de natuurwandeling over 10 km.

Meer info en voorinschrijving via  https://sites.google.com/site/draisineken 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 nov 2023
Marc Sluys | 10 nov 2023

archief