Of de openbare verlichting ook in BEVER zal gedoofd worden wordt eerstdaags beslist

C21

Of de openbare verlichting ook in BEVER zal gedoofd worden wordt eerstdaags beslist

Of_de_openbare_verlichting_ook_in_bever_zal_gedoofd_wordt_eerstdaags_beslist_2
Of de openbare verlichting ook in BEVER zal gedoofd worden wordt eerstdaags beslist - © Deschuyffeleer
 

Via andere perskanalen werd bekendgemaakt dat ook de straatverlichting in Bever vanaf 30 oktober ’s nachts zou worden gedoofd. Ook Geraardsbergen, Brakel, Lierde, Herzele en Zottegem die tot dezelfde schakelzone behoren zouden eenzelfde beslissing genomen hebben. Het lokaal bestuur met burgemeester Kristof Cattie kan echter die beslissing tot op vandaag noch ontkennen noch bevestigen. “De mogelijkheid bestaat maar er is nog geen definitieve beslissing gevallen”, luidt het.

Alle Vlaamse gemeenten hebben van netbeheerder Fluvius het aanbod gekregen om 's nachts de straatverlichting te doven. Ze zouden zo ongeveer een derde kunnen besparen op de elektriciteitsfactuur die staat voor die dienstverlening. Dat is een aanbod van netbeheerder Fluvius waar gemeenten al dan niet op kunnen ingaan. In de oren van vele besturen en ook in die van het Bevers lokaal bestuur klinkt dat gegeven naar omstandigheden als engelenmuziek.

Van principeakkoord naar besluit

Uit ingewonnen informatie bij Kris Paternoster, de relatiebeheerder van Fluvius, stelt burgemeester Cattie dat er principeakkoorden bestaan maar dat in alle betrokken gemeenten het college van burgemeester en schepenen daaromtrent nog geen besluiten hebben geformuleerd. Ook het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer), de wegbeheerder van autosnelwegen en gewestwegen in Vlaanderen, zou zich in het voorstel nog niet voor 100% kunnen vinden. Volgens het AWV “is het al dan niet verlichten op gewestwegen echter niet zo eenvoudig. Er moet immers niet alleen rekening worden gehouden met verkeersveiligheid met daarbij ook de veiligheid van fietsers en voetgangers maar ook met de sociale veiligheid”.

In het voorstel komt het er op neer dat op alle gemeentelijke en gewestwegen op Bevers grondgebied de openbare straatverlichting van zondagavond tot donderdagavond zou gedoofd word tussen 23 u ‘s avonds en 5 u ’s morgens. Op vrijdag- en zaterdagavond zou de openbare verlichting wel aanblijven. In de praktijk zou dit, mits een affirmatief besluit van de bestuursploeg van burgemeester Kristof Cattie, er dus op neerkomen dat de openbare verlichting voor een eerste keer zou uitgaan op zondagavond 30 oktober om 23 uur.

Het lokaal bestuur zal zo vlug als mogelijk via zijn website en zijn Facebookpagina de bevolking op de hoogte houden van de weerhouden beslissing en vanaf wanneer zij eventueel zou worden toegepast.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 17 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief