BEVER - Straatverlichting op gemeentewegen dooft vanaf 4 december

C21

BEVER - Straatverlichting op gemeentewegen dooft vanaf 4 december

Of_de_openbare_verlichting_ook_in_bever_dooft_4_dec
BEVER - Straatverlichting op gemeentewegen dooft vanaf 4 december - © Deschuyffeleer
 

De kogel over het al dan niet doven van de openbare verlichting is nu ook in Bever door de kerk. Dat deelt burgemeester Kristof Cattie mee. Vanaf zondagavond 4 december om 23 u wordt de straatverlichting op de gemeentewegen iedere nacht met uitzondering van de vrijdag- en de zaterdagnacht gedoofd. En dat betekent meteen een flinke besparing in het gemeentelijk budget.

Bever behoort tot de Fluvius-schakelzone met Geraadsbergen, Herzele, Lierde, Brakel en Zottegem maar niet ieder lokaal bestuur in die zone bleek bereid zo maar meteen in te gaan op het voorstel van die netwerkbeheerder. Daartoe is er nu wel eensgezindheid bereikt.

Op de gewestwegen die de gemeente doorkruisen zou de openbare verlichting - voorlopig althans - wel blijven branden. Het is de wegbeheerder die daar alsnog op staat in het kader van de verkeersveiligheid. Maar volgens burgemeester Kristof Cattie zou het kunnen dat het agentschap Wegen en Verkeer toch nog op die beslissing terugkomt en ook de verlichting op de gewestwegen laat doven.

“Hier en daar in de gemeente bestaat wel de mogelijkheid dat er licht blijft branden op enkele verlichtingspalen op gemeentewegen”, zegt de burgemeester nog. “Maar dat heeft te maken met het geschakeld zijn van die verlichtingspalen aan die van de gewestwegen”.

Het doven van de straatverlichting houdt in dat het licht zal uitgeschakeld zijn tussen 23u en 05u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief