Gedurende de eindejaarsperiode weert BEVER alle vuurwerk en knallers

C21

Gedurende de eindejaarsperiode weert BEVER alle vuurwerk en knallers

Vuurwerk_verboden
Gedurende de eindejaarsperiode weert BEVER alle vuurwerk en knallers - © Deschuyffeleer
 

Gedurende de eindejaarsperiode is het op het Bevers grondgebied verboden om het even welk vuurwerk af te steken. Het lokaal bestuur volgt daarbij het in voege zijnde politiereglement van toepassing in de zes gemeenten die behoren tot de politiezone Pajottenland. Burgemeester Kristof Cattie gaat ook geen uitzonderingen toestaan en dan ook geen vergunningen afleveren.

Uit het politiereglement

Art 36. Met behoud van de toepassing van de wettelijke en reglementaire bepalingen is het verboden, zowel op de openbare plaats als op private domeinen, binnenplaatsen en op alle plaatsen die palen aan de openbare weg, om het even welk vuurwerk af te steken of voetzoekers, thunderflashes, knallende rookbussen of andere zaken te laten ontploffen en wensballonnen op te laten.  De burgemeester is ertoe gemachtigd toestemming te verlenen om feestvuurwerk af te steken.

Art 51. Het is verboden in openbare plaatsen, in voor het publiek toegankelijke plaatsen en in private domeinen, behoudens vergunning van de bevoegde overheid, over te gaan tot een activiteit die de openbare veiligheid of de veilige en vlotte doorgang in het gedrang kan brengen, zoals gebruik maken van vuurwerk en vreugdeschoten.

De sancties, procedure en slotbepalingen inzake een overtreding van dit politiereglement zijn te lezen op de website van de lokale politie Pajottenland 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023

archief