BEVER - Een prachtig zwemseizoen voor Roxane Vanbossele

BEVER - Een prachtig zwemseizoen voor Roxane Vanbossele

Editiepajot_roxane_vanbossele1_bever_deschuyffeleer__1_
Roxane Vanbossele - Belgisch kampioene Kadetten Schoolslag - 1.21.59 (Foto's Deschuyffeleer)
 
Editiepajot_roxane_vanbossele1_bever_deschuyffeleer
Editiepajot_roxane_vanbossele_bever_deschuyffeleer__2_
Editiepajot_roxane_vanbossele_bever_deschuyffeleer__1_

Tijdens de finales van de laatste Leeftijdskampioenschappen voor recreatieve zwemmers en zwemsters in Gent behaalde Roxane Vanbossele uit Akrenbos - Bever de titel van Belgische kampioene bij de kadetten op 100 m schoolslag in een 25-meter bad.  Deze 16-jarige zette een persoonlijk record neer van 1.21.59.

De Leeftijdskampioenschappen, een samenwerking van FROS, FTFN en Sporcrea , werden dit jaar gezwommen in het stedelijk zwembad Strop in Gent. Aan de kampioenschappen namen 22 verschillende clubs onderverdeeld in 7 categorieën gaande van eendjes tot veteranen deel.

De FROS zwemcel is een overkoepelende clubstructuur van zwem- en watersportclubs die instaat voor de coördinatie van competitieve en recreatieve zwem- en watersportevenementen. 

Roxane is geen onbekende in de zwemsport. Dit seizoen behaalde zij maar liefst 55 podiums. 23 maal goud, 14 keer zilver en 18 bronzen medailles. Ook deed zij in juni laatsleden mee aan de 25ste Meeting de la Côte Morges in Zwitserland waar zij een gouden medaille op 50 m schoolslag; een bronzen medaille op 400 m wisselslag en nog een bronzen medaille op 100 m schoolslag behaalde.

Roxane traint 4 à 5 keer per week. Tot vorig jaar gebeurde dit samen met de club van Ronse. Nu wordt zij individueel getraind door haar vader en/of zus in het zwembad van Lessen. Haar beste zwemstijl is en blijft beslist de schoolslag, hoewel zij dit seizoen ook haar tijden in de andere slagen opmerkelijk verbeterd heeft.

Roxane hoopt het volgende seizoen minstens evengoed te presteren. Haar objectief is de kwalificatie halen voor deelname aan de wereldkampioenschappen CSIT 2010 - conféderation sportive internationale du travail -  in Tallinn (Estland).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief