FEDERATIE HERNE - Luc Terlinden wordt de 22ste aartsbisschop van Mechelen-Brussel

C21

FEDERATIE HERNE - Luc Terlinden wordt de 22ste aartsbisschop van Mechelen-Brussel

Naamloos
FEDERATIE HERNE - Luc Terlinden wordt de 22ste aartsbisschop van Mechelen-Brussel - © Deschuyffeleer
 

Luc Terlinden wordt de 22ste aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Dat is bekendgemaakt door het Interdiocesaan Centrum in Brussel. Terlinden was sinds 2021 vicaris-generaal voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Hij volgt kardinaal Jozef De Kesel op die de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. De bisschopswijding en het in bezit nemen van de aartsbisschoppelijke zetel vinden plaats op zondag 3 september om 15 uur in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen.

Jozef De Kesel (17 juni 1947) was sinds eind 2015 aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Hij bood al in juni vorig jaar zijn ontslag aan als aartsbisschop bij paus Franciscus. Dat deed hij omdat hij de emeritaatsleeftijd van 75 jaar had bereikt en zoals het kerkelijk recht dat voorschrijft. Intussen is hij 76 jaar geworden, is zijn ontslag aanvaard en is nu een opvolger benoemd.

Luc Terlinden is geboren in Etterbeek op 17 oktober 1968. Gediplomeerd in de economische wetenschappen, deed hij zijn militaire dienst als reserveofficier. Na enkele maanden in het onderwijs trad hij in 1993 in het diocesaan Seminarie in. Hij werd priester gewijd door kardinaal Godfried Danneels op 18 september 1999 en volgde daarna een specialisatie in de moraaltheologie aan de Accademia Alfonsiana in Rome. In 2003 werd hij benoemd tot parochievicaris in de Sint-Franciscusparochie in Louvain-la-Neuve en in 2010 tot pastoor in de pastorale Eenheid Heilig Kruis van Elsene. In 2017 werd hij bovendien president van het Franstalig diocesaan Seminarie en lid van de Bisschopsraad en van het Sint-Romboutskapittel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2024
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief