Ook in HERNE en BEVER zijn er ‘Schatten van Vlieg’ te vinden

C21

Ook in HERNE en BEVER zijn er ‘Schatten van Vlieg’ te vinden

Schatten_van_vlieg_2023
Ook in HERNE en BEVER zijn er ‘Schatten van Vlieg’ te vinden - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar tussen 1 juli en 31 augustus zetten de zes gemeenten van de jeugdregio Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) opnieuw mee de schouders onder het  initiatief ‘Schatten van Vlieg’, een culturele zomerzoektocht voor kinderen. De zomervakantie is de ideale periode van het jaar om tijd met de familie door te brengen. ‘Vlieg’ moedigt met ‘Schatten van Vlieg’ dan ook gezinnen met kinderen aan om er samen op uit te trekken en het cultuur- en vrijetijdsaanbod in hun eigen buurt te ontdekken.Het startschot van ‘Schatten van Vlieg 2023’ in het Pajottenland werd gegeven aan ’t Nelleken in Lennik.

Zoeken naar de schatkist

Vlieg verstopt deze zomer rond het thema ‘Voel jij wat ik voel?’ meer dan 350 schatten op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Daarvan zijn er zes verspreid over de Pajotse deelnemende gemeenten. Vorig jaar werden in totaal meer dan 100.000 schatkisten geopend en namen meer dan 1600 kinderen deel aan één van de zoektochten. 

Ook dus in het Pajottenland verstopt ‘Vlieg’ deze zomer weer zes schatkisten langs leuke routes.  Om de schatkist te vinden moet je tijdens de wandeltocht meerdere opdrachten of spelletjes uitvoeren. Volg het logo en de pijlen en dan kom je onderweg 4 cijfers te weten. Deze cijfers vormen de code van de schatkist.

Schatkist gevonden? Neem er de stempel uit en zet een afdruk op je stempelkaart in het  programmaboekje. Kom dan met je stempelkaart naar het gemeentehuis en kies een leuk cadeautje. Neem ook een leuke selfie met de schatkist en bezorg ook die foto via de jeugddienst van je gemeente. Heb je minstens 3 zoektochten gedaan? Dan krijg je nog een extra cadeautje. Denk ook aan degene die je volgen en sluit de schatkist af zoals het hoort.

Aan de zoektocht van ‘Schatten van Vlieg 2023’ is ook een hoofdprijs verbonden. De winnaar mag 3 nachten op roadtrip door Limburg met een vrolijke kampeerbus van Wildeweg.

Kan je niet wachten om er aan te beginnen? Kies hier waar jullie willen gaan zoeken. Het programmaboekje kan je hier downloaden. In alle deelnemende gemeenten ontvangen eerstdaags alle kinderen tussen 3 en 12 jaar het programmaboekje in de brievenbus. Hou de brievenbus dus zeker in de gaten. Desnoods kan het programmaboekje ook afgehaald worden in de gemeentehuizen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2024
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief