BEVER opgeschikt door nachtelijke brand in geitenboerderij

C21

BEVER opgeschikt door nachtelijke brand in geitenboerderij

Brand_gietenboerderij_bever_juni_2023
BEVER opgeschikt door nachtelijke brand in geitenboerderij - Foto ingezonden
 
Ligging_geitenboerderij_bever
BEVER opgeschikt door nachtelijke brand in geitenboerderij - © Deschuyffeleer
 

Iets voor middernacht werd Bever opgeschrikt door een brand. In korte tijd hadden de vlammen de geitenboerderij met vooral de loods voor de opslag van hooi en stro van SVDP in Puydt in hun macht. Het getroffen gebouw ligt aan een zijweg van Puydt en op een eindje van de woning van de eigenaar. Het complex is heel zwaar beschadigd en ook een paar tractoren en ander exploitatiemateriaal moesten worden opgegeven. Een twintigtal van de 200 geiten die er de nacht doorbrachten overleefden echter de brand niet. Het merendeel van de dieren kon nog nipt losgelaten worden en naar de aanpalende weide geloodst worden.

Gezien de uithoek waar de getroffen boerderij zich bevindt is de druk op de waterleiding minimaal en moest de brandweer voorzien in bijkomende watertanks die werden aangeleverd door de naburige brandweerkorpsen.  Ook deed de Brandweer Tollembeek  (Brandweerzone Vlaams-Brabant West) een beroep op een verreiker om de opslagplaatsen te ontdoen van hooi en stro en zodoende doeltreffend te kunnen  blussen en nablussen. Dat nablussen zal vermoedelijk nog een groot deel van  vandaag (dinsdag) in beslag nemen.

De boerderij en de voorstaande woning maakten voor hun opsplitsing in eigendommen van twee verschillende eigenaars deel uit van één complex. De boerderij was het werkterrein van SVDP, een veertiger die zich op gebied van beroepsactiviteiten omschoolde van dakwerker naar geitenboer.

Burgemeester Kristof Cattie: “Deze nacht werd ik door de politie Pajottenland geïnformeerd over een brand in Puydt. Het was een hevige brand waarbij ook enkele dieren het leven lieten. Gezien de boerderij geen huisvesting biedt vielen er geen menselijke slachtoffers. Op dit moment is de brandweer nog druk in de weer met het nablussen. Kijkers en nieuwsgierigen worden – gezien de smalle toegangswegen – uit de buurt gehouden om het af- en afrijden van hulpdiensten niet te hinderen”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2024
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief