BEVER – Twee realisaties uit het project ‘Bever beter best’

C21

BEVER – Twee realisaties uit het project ‘Bever beter best’

Kapellekeswandeling
BEVER – Twee realisaties uit het project ‘Bever beter best’ - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 8 oktober organiseert FERM-Bever een ‘Kapellekeswandeling’ van 8 km. In de 5 kapellen die op het parcours staan, worden er dan creaties van de FERM-dames tentoon gesteld. Het gaat om realisaties in vilt, klei, stof en bloemen. De wandeling start om 9u30 aan de Sint-Martinuskerk op de Plaats. Op het einde van de wandeling wordt een gratis drankje aangeboden.

In 2021 diende de vrouwenvereniging FERM-Bever in het kader van LEADER,  vrij vertaald als 'samenwerken voor plattelandsontwikkeling' bij Pajottenland+ het plattelandsproject "Bever Beter Best" in. Het weerhouden Bevers project werd gefinancierd met Europese (50%), Vlaamse (25%) en Provinciale middelen (25%). Het ontving een toelage van 9.425 euro.

Sinds het Pajottenland in 2002 voor de eerste keer als LEADER-gebied (Bever, Herne, Pepingen, Gooik, Galmaarden, Lennik en Roosdaal) werd uitgeroepen zijn er al tientallen projecten gerealiseerd die de regio daadwerkelijk hebben vooruitgeholpen.

Bever beter best

Het project ‘Bever beter best’ werd ingediend door vzw FERM en moet Bever - de kleinste plattelandsgemeente van Vlaanderen - impulsen geven. Frija Leunens (Ferm Bever): “Concrete acties zoals het inzetten op ‘verbloeming’ van de bermen en braakliggende gronden, het sensibiliseren van vrijwilligers, het heractiveren van de ‘Kapellekesroute’, meer bekendheid geven aan het groot aanbod aan Bevers erfgoed, het vormingsaanbod inzake de moderne online technologieën voor de ‘2de Jeugd-groepering’ vergroten en de lokale korte keten-producenten inlijven in het dagelijks reilen en zeilen van het kinderdagverblijf ’t Sterretje  moeten hierbij het dorp in al zijn glorie versterken. ‘Bever beter best’ is zo een amalgaan waaruit naar verloop van tijd wat het meest inslaat zal worden weerhouden om verder mee aan de slag te gaan tot zelfs buiten de gemeentegrenzen”

Frija Leunens (Ferm Bever): “Later in het jaar voorzien we eveneens een actie rond het promoten van de korte keten. Hiervoor zal aan de kinderen die tussen 23 en 31 oktober genieten van de naschoolse kinderopvang ’t Sterretje fruit worden uitgedeeld afkomstig van fruitteler Demeulemeester uit Burght”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2024
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief