GERAARDSBERGEN - De Challenge Geraardsbergen in 2024 zal niet doorgaan wegens niet welkom in Galmaarden en Herne

C21

GERAARDSBERGEN - De Challenge Geraardsbergen in 2024 zal niet doorgaan wegens niet welkom in Galmaarden en Herne

Tot ons grote spijt moeten wij u vandaag de boodschap brengen dat Challenge Geraardsbergen in 2024 niet zal doorgaan! Dit om puur praktische redenen. Voor het onderdeel zwemmen kunnen we rekenen op de Gaversplas in het Provinciaal Domein De Gavers, voor het looponderdeel hebben we genoeg mogelijkheden in Geraardsbergen, maar voor het fietsen zijn we, ondanks eerdere toezeggingen, niet langer welkom in onze buurgemeenten Herne en Galmaarden. We krijgen dus niet langer toestemming om ons fietsparcours over hun grondgebied te sturen. De impact voor onze organisatie is enorm en een afgelasting is onvermijdelijk.
 
We zochten lang en hard naar een alternatieve route, maar vonden geen oplossing waarbij we onze atleten dezelfde kwaliteit en veiligheid kunnen bieden als op ons huidig parcours.Noodgedwongen nemen we dus een sabbatjaar met onze middle distance race en gaan we op zoek naar een oplossing voor de editie van 2025. In 2024 gaan we wel opnieuw inzetten op onze side-events! De openwater zwemwedstrijd Challenge Swim en onze wieleruitdaging Challenge 3uur De Muur. Gaan wel door. Daarnaast werken we nog aan de uitbreiding van deze side-events zodat we jullie in 2024 een heus multi-sportweekend kunnen aanbieden in Geraardsbergen. En dit op 31 mei, 1 en 2 juni.
 
xxxx
DILBEEK - Regina Caelilyceum ontdekt het wilde België

Een tijdje terug in oktober bekeken alle tweedejaars van het Regina Caelilyceum Dilbeek de documentaire “Onze Natuur”. Deze film is een ambitieus project om te tonen welke prachtige diersoorten er in België leven. We kijken vaak met grote ogen naar exotische landschappen maar wat er zich in onze eigen achtertuin afspeelt, is minstens even fascinerend. Van de Ardense bossen tot de zeeduinen van het Zwin, en zelfs het centrum van Brussel met zijn talrijke vossen: de leerlingen van RC konden het allemaal ontdekken. Om de beelden nog beter tot zijn recht te laten komen, vond de voorstelling plaats op groot scherm. Hiervoor werd er samengewerkt met cultuurcentrum de Westrand. Niet alleen zorgt dit voor een intense kijk- en luisterervaring, maar zo worden er ook sociale vaardigheden aangescherpt. In een cultuurhuis gelden immers andere regels dan thuis en die moeten ook worden aangeleerd. Op die manier wil het Regina Caelilyceum zijn leerlingen opvoeden tot bewuste jongvolwassenen die cultuur weten te appreciëren.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief