Ruim 100 kinderen kwamen naar de Buitenspeeldag in Bever

C21

Ruim 100 kinderen kwamen naar de Buitenspeeldag in Bever

Editie_bever_chiro_buitenspeeldag_4__kopie_
Heel wat kinderen kwamen naar t Plosje.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_chiro_buitenspeeldag_3__kopie_
Touwtrekken was super leuk.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_chiro_buitenspeeldag_2__kopie_
De Chiro Bever kwam helpen.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_chiro_buitenspeeldag_5__kopie_
De kinderen van Het Sterretje amuseerden zich ook.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_chiro_buitenspeeldag_6__kopie_
Een pak springkastelen in de Sporthal.- Foto Marc Colpaert
 
Meer dan 100 kinderen kwamen naar de Sporthal en 't Plosje in Bever. Volgens de bevoegde schepen Maxime Van Holder was het de eerste keer dat de gemeente Bever dit evenement zelf organiseerde. "Vorig jaar deden we dit nog samen met  de gemeente Herne, maar als ik al de kinderen hier zie spelen voelt het goed aan", aldus de schepen. Naast kinderen uit Bever waren er ook kinderen uit Geraardsbergen en Lessen aanwezig.
 
In Brussel en Vlaanderen was het op woensdag 17 april opnieuw een buitenspeeldag. In tal van gemeenten en steden zijn de lokale besturen trekkers van de vele georganiseerde activiteiten. Zo was er op deze woensdagnamiddag niets te zien op tv, want de kindertelevisieschermen gingen op zwart tussen 13u en 17u. Ook in Bever werd woensdag volle bak gespeeld. Door het voorspelde natte, koude weer werd er voor gekozen om het springkastelenfestival indoor te laten plaatsvinden, dit in de Sporthal Ter Plasbeek dat die dag vol stond met springkastelen, er kon werkelijk geen springkasteel meer bij. In evenementenzaal Plosje 10 stond dan weer een team schminksters klaar om snoetjes te veranderen in tijgers, Spiderman of mooie elfjes, of men kon touwtrekken.
 
Omdat samenspelen belangrijk was, werd in Bever gekozen voor een ruim assortiment reuzespelletjes zoals: Twister, Mikado, 4 op 1 rij en nog véél meer. Plezier verzekerd! Voor elk kind was er een gratis hapje en een drankje. Deze Buitenspeeldag is een samenwerking tussen jeugd- en sportdienst Bever, IBO ’t Sterretje, Ouderraad, Sportraad, Jeugdraad, Dansgroep Camargo, Chiro Bever, Just 2 Dance, Peloteclub Bever en AnisseGR.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief