Een volle kerk in Bever genoot van het koor Gaudicanto uit Geraardsbergen

C21

Een volle kerk in Bever genoot van het koor Gaudicanto uit Geraardsbergen

Editie_bever_muziek_koor_2__kopie_
Een prachtige show.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_muziek_koor_5__kopie_
Er was heel veel volk.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_muziek_koor_3__kopie_
Er was heel veel volk.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_muziek_koor_4__kopie_
Er was heel veel volk.- Foto Marc Colpaert
 
Een volle kerk, dat is meer dan 300 personen in Bever, genoten van het koor Gaudicanto uit Geraardsbergen. De opbrengst ging naar Elise, die het CACNA1B-syndroom heeft, een fout in het erfelijk materiaal, een hart voor Elise. 
Zoals er in de schilderkunst tientallen versies zijn gemaakt van, bijvoorbeeld, de Kruisafneming of de Vlucht naar Egypte, zo lieten en laten tal van toondichters zich inspireren door steeds weer dezelfde teksten. In de Mariamaand van 2024 bracht het koor Gaudicanto uit Geraardsbergen onder leiding van Marc Gerain, in de basiliek van Halle op 3 mei en in de hoofdkerk van Bever op 5 mei een aantal uiteenlopende versies van het Ave Maria en de vertaling van dat gebed in talen als Frans, Nederlands en Kerkslavisch. En dat was een groot succes want in Halle en in Bever samen kwamen bijna 800 mensen, meegenieten van dit koor. Niet alleen de zang was wondermooi, maar ook de inkleding was super. Jan Heyvaert  uit Tollembeek gaf af en toe wat toelichting tijdens het optreden, maar de muziek sprak voor zich.
 
Van Jacob Arcadelt tot Karl Jenkins, met daartussen namen als Anton Bruckner, Franz Biebl, Joseph Ryelandt, W.A. Mozart, Arvo Pärt, Sergej Rachmaninov én (Hallenaar) Emile Houssiau. Speciaal voor dit concert werd bij een Vlaamse componist ook een nieuwe Wees Gegroet besteld, die tijdens deze concerten dus voor de allereerste keer te horen was. Naast deze wereldcreatie zorgen celliste Aurélia Boven en organist Antoine Tronquo voor begeleiding en afwisseling. Wie er niet bij was, brute pech want het was meer dan de moeite waard.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 10 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 30 mei 2024

archief