BEVER - Dorpsfeesten onder blakende zon

BEVER - Dorpsfeesten onder blakende zon

Editiepajot_dorpsfeesten_bever_foto_deschuyffeleer__40_
Het organisatiecomité van de dorpsfeesten samen met de winnaar van de Gouden Kiekenpotenwerp Joran Demol. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_dorpsfeesten_bever_foto_deschuyffeleer
Even nagenieten van de mountainbiketocht.
Editiepajot_dorpsfeesten_bever_foto_deschuyffeleer__10_
Rudy Torrekens van Volleybalclub Bever
Editiepajot_dorpsfeesten_bever_foto_deschuyffeleer__13_
Dansers en monitoren van Camargo
 
Editiepajot_dorpsfeesten_bever_foto_deschuyffeleer__24_
Liliane Mertens en haar team KVLV-dames.
Editiepajot_dorpsfeesten_bever_foto_deschuyffeleer__36_
De Makrallen van dienst
Editiepajot_dorpsfeesten_bever_foto_deschuyffeleer__32_
Op zoek naar de winnende Kiekenpoot
Editiepajot_dorpsfeesten_bever_foto_deschuyffeleer__42_
Joran Demol : winnaar Gouden Kiekenpoot 2009
 

Ook dit jaar waren de weergoden de Dorpsfeesten in het centrum van de gemeente gunstig gezind. De waaier aan de druk bezochte creatieve, sportieve, ontspannende en culinaire activiteiten doopte de dorpskom dan ook het ganse weekend om in een gezellige sfeer. Voor de organisatie tekende het Comité Dorpsfeesten, een stevige organisatie vanuit het gemeentebestuur en de verschillende plaatselijke verenigingen en raden.

Zaterdag was het emailleren van het eigen huisnummer op een kwartelsilhouet één van de attractiepolen. Samen met de kunstenaars uit de gemeente leidde de cultuurraad het initiatief in goede banen. De deelnemers mogen overigens hun kunsthuisnummer in ontvangst nemen tijdens het Vleugelfeest op zondag 12 september. De eerste editie van het wielercriterium voor plaatselijke gentlemen van wielerclub Den Bidon werd met meer dan 40 renners ook meteen een schot in de roos.

De doortocht van de steengroeven van Lessen blijkt een grote trekpleister voor de nagenoeg 280 deelnemers aan de mountainbiketocht. “Om de bikers te verplichten tot in de diepste put neer te dalen hebben wij de bevoorrading dit jaar voor de eerste keer op dat punt gelegd en niet meer zoals de vorige jaren bovenaan”, genieten Philippe en Max van fietsclub Klimax nog na. “Zo kunnen zij de uitzonderlijke doortocht van de steengroeven over nagenoeg een tweetal km best waarderen”.

De overwinning in het beachvolleyball-tornooi ging bij de profs naar Goulash voor de ietwat oudere ploeg van de Melissa’s. Bij de amateurs toonde X-Think zich de beste ploeg. Overigens mocht ook jeugdcoördinator Rudy Torrekens van VC Bever trots terugblikken op een geslaagd jeugdtornooi en jeugdinitiatie.

Het optreden van de dansgroep Camargo zorgde voor heelwat animo en schwung in de  feesttent. Coach Marie-Elise Vanderkelen mocht tevreden terugblikken op het puike werk van haar monitrices en 35 danseresjes.

Het mosselfestijn, de barbecue met de vermaarde côte à l’os en het pizzafestijn wisten ook menig bezoeker te bekoren. De uitstekende reputatie van de keuken is zelfs tot ver in de buurgemeenten bekend. Voor het pizzafestijn bereidt KVLV-voorzitter Liliane Mertens met haar ploeg overigens een honderdtal fel begeerde pizza’s ten voordele van de Dorpsfeesten.

De feesten werden afgesloten met de Gouden Kiekenpotenwerp. Het werd geen Bevernaar maar wel Joran Demol, een jongeman uit Tollembeek, die de winnende poot wist te bemachtigen. Hij ging naar huis met een waardebon van 100 euro en een reuzengrote  knuffel. Ook mocht hij op de foto met de leden van het oranisatiecomité namelijk Christian Peremans, Christian Krikelon, Geert Landuyt, Dirk Willems, Stefaan Goessens, Marie-Elise Vanderkelen, Martine Lerscrève , Dorinda Letouche, Marleen Flamant en Luc Van Vooren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief