HERNE / BEVER - Eerste schooldag voor 1106 kinderen

HERNE / BEVER - Eerste schooldag voor 1106 kinderen

Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer
De Bloesem - Kapellestraat - Deschuyffeleer
 
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__7_
Geert Van Damme en zijn team - Deschuyffeleer
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__16_
De Bloesem St-P-Kapelle - Deschuyffeleer
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__8_
De Regenboog uit Herfelingen - Deschuyffeleer
 
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__14_
De Markevallei - Een nieuwe juf en een nieuwe directrice - Deschuyffeleer
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__15_
Christel Van Acker - Directrice De Markevallei - Deschuyffeleer
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__10_
De Regenboog in de rij "klaar voor de start" - Deschuyffeleer
 
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__12_
Afd Kokejane - Peuters en kleuters - Deschuyffeleer
 
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__18_
GBS Ak'Cent Bever - Deschuyffeleer
 
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__24_
Directeur Guy Deneyer en zijn team - Deschuyffeleer
 
Eeerste_schooldag_sep_2009_herne_bever_-_deschuyffeleer__26_
De juffen van Akrenbos en 5 leerlingen uit iedere klas - Deschuyffeleer
 

De dagen korten in, de vakantieplaatjes zijn opgeborgen, de velden zijn bijna geschoren en de schoolpoorten staan terug open. September doet zijn intrede, een nieuw schooljaar breekt aan. Een tikkeltje schrik, een vleugje emotie, een snuifje nieuwsgierigheid, een hoop verwachtingen en een berg goede voornemens zijn de ingrediënten voor iedere terugkerende eerste schooldag. Voor de directies, leerkrachten, schoolpersoneel, leerlingen , kleuters en peuters van de scholen van Bever en Herne is het dan ook niet anders.

Editiepajot ging derhalve op reportage in zeven van de acht schoolvestigingen die beide gemeenten rijk zijn :de gemeentelijke basisschool de Regenboog in Herfelingen, de locaties in Kokejane en Herne-centrum van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei, de locaties aan de Kapellestraat in Herne en in Sint-Pieters-Kapelle van de vrije basisschool De Bloesem en  de twee afdelingen van het basisonderwijs Ak’Cent in Bever samen goed voor 1106 schoolgaande kinderen verdeeld over nagenoeg 56 klassen en 95 leerkrachten.
 
Uit voorlopig cijfermateriaal blijkt dat de schoolpopulatie er nagenoeg voor iedere vestiging dezelfde uitziet als vorig schooljaar.  
 
In de Bloesem werd het nieuwe schooljaar ingezongen. De laatste noten van  “In de Bloesem en dat is toch zo plezant. In de Bloesem ja geweldig amusant. In de Bloesem om te leren in de klas. Want hier zijn we één familie en voel ik me in mijn sas” waren nog niet volledig weggeëbd toen ook de eerste regendruppels zich aanmeldden.

Ook in de Regenboog in Herfelingen waren  er her en der ook wat waterlanders te bespeuren. “Dat is maar een kwestie van een paar uur”, weet directrice Reni uit ervaring. “Ik vermoed zelfs dat de eerste schooldag van hun kleine spruit voor sommige mama’s en papa’s ook niet zo een gelukkige ervaring uitmaakt en dat zij er zelfs meer onder lijden dan hun peuter”.
 
Voor het gemeenschapsonderwijs de Markevallei was het niet alleen kennismaken met de nieuwe klas, de nieuwe juf en de nieuwe vriendjes maar ook met de nieuwe directrice. Christel Van Acker treedt er in de voetsporen van Anouk Vuerings. Voordien was zij nog tewerkgesteld in het buitengewoon onderwijs Lentekind in Lennik. Wij laten uiteraard mevrouw Van Acker een paar weken de tijd zich in haar nieuwe functie in te burgeren alvorens te polsen naar haar eerste indrukken.
 
Voor de basisschool Ak’Cent in Bever wist directeur Guy Deneyer te vertellen dat ook voor hem en het schoolpersoneel deze eerste schooldag een bijzondere betekenis had. De gedeeltelijke instorting van het kleuterpavilioen op Akrenbos eind mei maakt dat de vestiging gelegen in het centrum er in één klap vier containerklassen voor een 90-tal peuters en kleuters bijkrijgt. “Uiteraard vergt deze situatie enige aanpassing zowel voor de ouders, de kinderen, de leerkrachten als ook voor de directie” aldus de directeur.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief