BEVER - Nieuwe vereniging “Rijp voor de Pijp”

BEVER - Nieuwe vereniging “Rijp voor de Pijp”

Editiepajot_rijp_voor_de_pijp_bever_-_deschuyffeleer__2_
Rijp voor de pijp met Thierry Van Vreckem, Bert Pappaert, Serge Bosmans, Olivier Beroudia, Bart Crap en Bernard Doeraene - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_rijp_voor_de_pijp_bever_-_deschuyffeleer__1_
 

Wie zoekt naar de meest bijzondere, merkwaardige, singuliere, zonderlinge, eigenaardige, net niet gestoorde vereniging van uren in het rond kan beslist terecht bij “Rijp voor de Pijp” op Romont in Bever. Het was op de laatste dorpsfeesten dat een zestal prille veertigers - Olivier, Bernard, Bart, Thierry, Bert en Serge - zich geroepen voelden om hun viriele ingevingen te bundelen in een nieuwe mannenvereniging.

Hun eerste opdracht, de keuze van een naam, was meteen een hoogvlieger. Het werd de niet alledaagse benaming “Rijp voor de Pijp vzw”.  Met Rijp voor de Pijp lonken de initiatiefnemers naar het filosofisch denken van het gezelschap. Het gaat om een vereniging die in niets kan aanleunen bij een bestaand genootschap. Zij wenst niets aan te klagen, zij wenst niets te veranderen, zij wenst geen uitgesproken standpunten te verdedigen, .... zij wenst - voorlopig althans - samen te genieten, samen te denken, samen te beleven en samen te ontdekken.
 
Voorzitter Thierrry Van Vreckem : “Met onze Rijp voor de Pijp-vereniging beogen wij geen bijzondere doelstellingen. Geen van ons is een rasechte Bevernaar maar allemaal zijn wij uitermate content dat onze ster hier is blijven stilstaan”.
 
“Zoals onze benaming laat veronderstellen is het dan ook de bedoeling om bij gelegenheid ook de pijp te roken. Feit is dat het pijproken een rustgevende werking heeft. Voor het roken van een pijp neem je gewoon even de tijd.” aldus Bart.
 
Uit de notulen van de eerste ledenvergadering valt naar de buitenwereld vooral op : “Rijp voor de Pijp zal op de meest onverwachte momenten uitpakken met een (ludieke) verrassing van formaat, waar de Bevernaars nog lang zullen over napraten. Rijp voor de Pijp blijft zichzelf constant in vraag stellen en denkt onvermoeibaar verder op zoek naar het ultieme doel”.
 
Wie op de hoogte wil zijn van het reilen en zeilen van RVDP kan terecht op www.rijpvoordepijp.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief