REGIO / HERNE - Opendeur bij brandweer Edingen

C21

REGIO / HERNE - Opendeur bij brandweer Edingen

Enghien_opendeur_brandweer_-_deschuyffeleer__3_
Het brandweerkorps Edingen met commandant Didier Leriche en luitenant Jean-Luc Devos - Foto Deschuyffeleer
 
Enghien_opendeur_brandweer_-_deschuyffeleer__14_
De burgemeesters van Herne en Silly - Foto Deschuyffeleer
Enghien_opendeur_brandweer_-_deschuyffeleer
Het dokterspaar Marie Vanhove en Quentin Gaudissart - Foto Deschuyffeleer
Enghien_opendeur_brandweer_-_deschuyffeleer__2_
Een succesrijk jeugdkorps - Foto Deschuyffeleer
 
Enghien_opendeur_brandweer_-_deschuyffeleer__16_
Wijkcommissaris voor de regio Edingen - Silly Patricia Braschkin - Foto Deschuyffeleer
Enghien_opendeur_brandweer_-_deschuyffeleer__23_
Felicitaties aan de jongste kadet Junior Delfosse - Foto Deschuyffeleer
Enghien_opendeur_brandweer_-_deschuyffeleer__11_
Burgemeester Pary Mille en commandant Leriche samen met tal van genodigden - Foto Deschuyffeleer
 

Het korps van commandant Didier Leriche telt 55 brandweerlieden waaronder 5 vrouwelijke vrijwilligers. Tot half september diende de Edingse brandweer dit jaar reeds 79 keer uit te rukken voor branden en 472 voor andere incidenten zoals ongevallen, noodweer en wespenbestrijding en het redden van dieren, Ook kreeg het korps reeds in 632 gevallen een oproep binnen voor het uitsturen van een ziekenwagen. Jaar na jaar blijft het aantal uitrukken overigens sterk stijgen.

De brandweer van Edingen gaat geweldig prat op haar jeugdkorps. Commandant Didier Leriche : “Door deze cadetten oogt de toekomst van ons korps mooi. De opleiding die wij iedere zaterdag aan deze jonge mensen tussen 12 en 18 jaar verstrekken is een wissel op de doorstroming van deze reeds enigszins ingewijde jonge krachten naar het korps eens zij volwassen worden.” Het succes van dit jeugdkorps blijkt overigens ook uit de herkomst van de cadetten, die niet alleen uit de regio Edingen afkomstig zijn maar ook uit Tubize, Ath, Quiévrain, Tubize, Soignies en zelfs uit het Brusselse. Tijdens hun opleiding maken de jonge toekomstige brandweerlieden reeds kennis met de elementaire theoretische en praktische basisbegrippen. Met zijn 12 jaar is Junior Delfosse trouwens de jongste van de groep.  
 
Nieuw is ook dat het korps voortaan kan rekenen op de bijstand van twee dokters voor de medische begeleiding van het personeel en voor het toezicht houden op de technieken en het materieel van de medische hulpdienst. Bijzonder hierbij is dat deze dienst wordt verzekerd door het artsenkoppel Marie Vanhove en Quentin Gaudissart.
 
Tijdens de opendeur werden het nieuw didactisch materieel voorgesteld. Het publiek werd ook de gelegenheid geboden zich aan de hand van het tentoongesteld materieel en van verschillende demonstraties in te leven in het brandweergebeuren.
 
Voor de eerste keer mocht ook de nieuwe wijkcommissaris voor de regio Edingen - Silly Patricia Braschkin op de opendeurdag van de brandweer haar opwachting maken. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief