BEVER - Hangar gaat in de vlammen op

C21

BEVER - Hangar gaat in de vlammen op

Editiepajot_brand_burcht_bever_-_deschuyffeleer__2_
Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_brand_burcht_bever_-_deschuyffeleer__8_
 
Editiepajot_brand_burcht_bever_-_deschuyffeleer__11_
 
Editiepajot_brand_burcht_bever_-_deschuyffeleer__14_
 

Dinsdag in de vooravond is brand uitgebroken in een hangar van de hoeve van de hoogbejaarde gehandicapte Louis Deschuyteneer aan Burcht. De hangar brandde nagenoeg volledig uit. Volgens de brandweer van Edingen is het vuur ontstaan door zelfontbranding.

Iets voor 17u hoorde een buurvrouw een luide knal. Zij zag meteen een rookpluim opstijgen uit de hangar van de hoeve Deschuytteneer en verwittigde de hulpdiensten. Bij aankomst van de brandweer van Edingen stond de loods reeds in lichtelaaie. Ingevolge onvoldoende druk op de waterleiding diende een beroep gedaan op bijkomende tankwagens van de brandweerkorpsen van Ath, Lessen, Geraadsbergen, Tubize en Soignies.
 
In de halfopen opslagruimte waren oude werktuigen en oud landbouwalaam opgesteld. Een tractor kon door buren op het nippertje uit de brand gered worden. Tijdens de blussingswerken werd een vrouwelijke pompier door een vriend des huizes hardhandig weggeduwd. Zij kwam hierbij ten val en diende gekwetst afgevoerd naar het ziekenhuis van Geraadsbergen.
 
Omstaanders hadden kritiek op de zogezegd laattijdige aankomst van de brandweer van Edingen. Commandant Leriche wist evenwel aan de hand van zijn logboek en de relatief lange aanrijtijd naar Bever onmiddellijk de kritiek te weerleggen.
 
De laatste weken heeft het in de buurt van Bever en Viane reeds enkele keren gebrand.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief