BEVER - Nieuwssprokkels uit de gemeenteraad

C21

BEVER - Nieuwssprokkels uit de gemeenteraad

Logo_bever
 

Toelage voor Kind en Preventie
De gemeenteraad keurde een toelage van 0,025 euro per inwoner goed aan het consultatiebureau Kind en Preventie. Het bureau houdt haar raadplegingen in het Baljuwhuis in Galmaarden.School

Akrenbos in klascontainers
Door de slechte staat van de schoolgebouwen op Akrenbos ziet het gemeentebestuur zich genoodzaakt tot het tijdelijk onderbrengen van de klassen en de sanitaire installaties in 9 gehuurde unitcontainers. Eind vorig schooljaar stortte in deze vestigingsplaats van de gemeentelijke basisschool Ak’Cent overigens een muur in tijdens verbouwingswerken.
Tezelfdertijd zette de gemeenteraad principieel het licht op groen voor een nieuwbouw voor dezelfde vestiging. Een eerste kostenraming zonder BTW werd vastgelegd op 326 000 euro. De gemeente zet ook de nodige stappen voor het bekomen van maximale subsidies bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Hierbij wordt een subsidie van om en bij de 200 000 euro in het vooruitzicht gesteld. Het is nu wachten op de beslissing van dit agentschap vooraleer te kunnen overgaan tot de eigenlijke openbare aanbesteding.

Gemeentelijke Holding
Ook Bever tekent in op de kapitaalsverhoging van de Gemeentelijke Holding. Dat besliste de gemeenteraad. Zowel dit jaar als toekomend jaar wordt met eigen middelen nagenoeg 28 600 euro uitgetrokken. De Holding houdt een rendement van 13% voor ogen met een waarborg voor drie jaar.

Lichte budgetwijziging
Ingevolge aan inkomstenzijde de verlaging van de interestlasten en een overraming van de kosten van de Gesco’s ter waarde van 121 243 euro en aan de kant van de uitgaven de inschrijving op de kapitaalsverhoging van de Gemeentelijke Holding, de vergoedingen voor het interimpersoneel en de noodgewongen afhuring van klascontainers voor 123 932 euro zag het gemeentebestuur zich genoodzaakt een budgetwijziging voor het lopende dienstjaar door te voeren.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief