NINOVE - Subsidies voor speelpleinwerking

C21

NINOVE - Subsidies voor speelpleinwerking

Lieven-meert-ninove-ocmw-persregio-dender
Ingezonden foto

De gemeenteraad zette donderdagavond het licht op groen voor een subsidie voor speelpleinwerking georganiseerd door derden. Op die manier wil de stad extra kinderopvang tijdens de schoolvakanties in de deelgemeenten stimuleren.
Schepen van Jeugd Lieven Meert is uitermate tevreden met de komst van de nieuwe subsidie: “In Denderwindeke draait al enkele jaren een zeer succesvolle speelpleinwerking georganiseerd door vzw Wenteka, die volledig door vrijwilligers gedragen wordt en waar geen specifieke financiële ondersteuning tegenover staat.”
Met het nieuwe subsidiereglement komt daar nu verandering in. Met de subsidie, die minimaal 1000 euro bedraagt maar die voor grote werkingen kan oplopen tot bijna 3000 euro, hoopt de stad de speelpleinwerking door derden te stimuleren. “Onze stedelijke speelpleinwerking is al bijzonder succesvol. Door initiatieven in de deelgemeenten te ondersteunen hopen we op termijn extra kinderopvang te creëren,” vertelt Meert, “Bovendien heeft opvang in het eigen dorp ontegensprekelijk een sterke meerwaarde voor de inwoners van de deelgemeenten.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief