NINOVE - Veralgemening tweerichtingsverkeer voor fietsers verhoogt comfort

C21

NINOVE - Veralgemening tweerichtingsverkeer voor fietsers verhoogt comfort

Editiepajot-logo-ninove

In het stadscentrum van Ninove kan je voortaan – op twee uitzonderingen na – in alle eenrichtingsstraten met de fiets toch in beide richtingen rijden. De maatregel is vooral bedoeld om het comfort van de fietser te verhogen. Binnen de ring waren immers nog een aantal missing links die de fietsers verplichtten een flinke omweg te maken. 

 

“De Burchtstraat tussen de Centrum- en Onderwijslaan was de belangrijkste,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (sp.a-Groen), “In principe moest je meer dan een halve kilometer omrijden via de tweede brug om vanuit de Beverstraat de Dender te bereiken voor een afstand van nog geen 100 meter. Maar ook de openstelling van onder meer de Bleekstraat of de Kaardeloodstraat beperken de omrijfactor en verhogen het comfort van de fietser.” 

 

Tweerichtingsverkeer wordt dus de regel in de Ninoofse binnenstad voor fietsers, uitgezonderd op het traject Oudstrijdersplein-Geraardsbergsestraat en tussen het Kerkplein en de Antoon De Vlaeminckstraat. “We volgen voor het eerste de richtlijnen van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid dat geen voorstander is voor tweerichtingsverkeer voor fietsers indien wagens schuin geparkeerd staan. Chauffeurs moeten immers al over hun schouder verkeer komende van links in het oog houden en zien fietsers moeilijk aankomen,” vertelt Vande Winkel, “Het straatje tussen het Kerplein en de Antoon De Vlaeminckstraat is dan weer bijzonder smal zonder dat het echt een meerwaarde vormt voor de fietser.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2015
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 aug 2022
Sam Herremans | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief