NINOVE - Carnaval-aftelkalender ‘DE WETTELIËR’

C21

NINOVE - Carnaval-aftelkalender ‘DE WETTELIËR’

2016-01-04_carnaval-aftelkalender_de_wetteli__r

Reeds voor de 21de keer werd de carnaval-aftelkalender ‘DE WETTELIËR’ voorgesteld. De aftelkalender is net zoals de voorgaande jaren geïnspireerd op de welbekende Druivelaar, en voorzien van eigen Ninoofse heiligen en themadagen. In De Wetteliër tellen ze 33 dagen af naar carnaval (vanaf dinsdag 12 januari) en brengen ze het reilen en zeilen van het voorbije jaar in Ninove op ludieke wijze onder de aandacht.

 

In deze editie van de Wetteliër bekijken ze in de ’Week van de berremieësters' de machtswissels in Ninove in al hun aspecten (o.a. met de H. Polyvalenten Alain, de H. Vergeten K3-combinoësje en de H. Magda van de Fieëstcommisje). In de 'Week van broësjend Nienof' volgen ze het bruisend stadsleven in onze wortelstad met o.a. de H. Broësjbaulen van 't Zisterhoësj, het H. Ves Witkapbreud en de H. Zoutkomer van De Kiosk op den Berdam. 

 

Volgens het vertrouwde recept begint onze “Wetteliër” opnieuw met de “Week van de prauisjkamp”. Daarin zoeken ze aan de hand van 7 tips naar een persoon, een gebeurtenis of iets anders dat alleszins met Ninove te maken heeft. Bovendien zit het antwoord dit jaar al ergens in de kalender verborgen. De winnaar van de prijskamp gaat aan de haal met een magnumfles champagne.

 

Onze aftelkalender eindigt traditioneel met de week van het carnavalthema, dit jaar “ ’t Leid oën mauin hert'’. In deze week ligt het echter niet alleen aan hun hart, maar ook aan tal van andere lichaamsdelen... (zoals de H. 't Leid oën zauinj (te) weirreme stem - Dag van Prinsj Hugo 'Plastic' die mè te veel vier gezongen eet? of de H. 't Leid meskien oën elen greute voeten? - Dag van de reden woërom dat de 'Keeninklijke' Karnavalroëd de lesten tauidj tegen zan schoenen lupt?).

 

De traditie van de aftelkalender wordt sinds enkele jaren voortgezet door RADAUISJ!, dat bestaat uit ex-leden van het ter ziele gegane NKV Bosjop, dat voordien zorgde voor ‘De Wetteliër’

 

De Wetteliër is te verkrijgen bij de leden van RADAUISJ!, in Café Den Belleman, Café De Leste Zonde en bij Sermant, en kost nog steeds 6 euro. Wie graag de kalender aan huis geleverd krijgt, kan bellen naar 0478 47 58 29. De oplage is beperkt tot 150 exemplaren.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief