NINOVE - Veel volk op Ninoofse autovrije zondag

C21

NINOVE - Veel volk op Ninoofse autovrije zondag

2017-09-17_autoloze_zondag___5_a
 
2017-09-17_autoloze_zondag___8_a
 
2017-09-17_autoloze_zondag___12_a
 
2017-09-17_autoloze_zondag___16_a
 
2017-09-17_autoloze_zondag___19_a
 
2017-09-17_autoloze_zondag___26_a
 

Op autovrije zondag hebben fietsers, skaters, voetgangers en andere zwakke weggebruikers het elk jaar opnieuw voor het zeggen in de stad, en worden stank, lawaai en uitlaatgassen geweerd. Ze maken er telkens een heus feestje van, met straatacts, sportactiviteiten en interessante infostands over duurzaamheid en mobiliteit. Voor kinderen is er heel wat te doen, want zij zijn natuurlijk de weggebruikers van de toekomst.

 

Steeds meer mensen ontdekten dat het ook met minder auto kan, inclusief onverwachte voordelen. Tijdens de Week van de Mobiliteit kan ook jij ontdekken hoe goed het doet om te kiezen voor (een combinatie van) het openbaar vervoer, de fiets, te voet of autodelen. Meer info en alle activiteiten zijn terug te vinden op www.weekvandemobiliteit.be

 

Tijdens autovrije zondag kon je zelf ervaren hoe leuk het kan zijn om de auto eens thuis te laten, en te voet of per fiets af te zakken naar het centrum van Ninove. Overal in de binnenstad was er wel een activiteit, van gekke fietsen tot een rommelmarkt, maar je kon ook je oude fiets verkopen op de tweedehandsmarkt en meer leren over de mobiliteitsplannen van de stad. Dit jaar openden ze autovrije zondag trouwens met een ijsjeskoers!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 feb 2024

archief