NINOVE - Veilige fietsverbindingen naar het centrum met Trage Wegen in halfverharding

NINOVE - Veilige fietsverbindingen naar het centrum met Trage Wegen in halfverharding

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De stad maakt werk van veilige fietsverbindingen naar het centrum in het kader van het Trage Wegen-project. Met halfverharding werden verschillende, voor fietsers volstrekt onbruikbare  buurtwegen, omgevormd tot befietsbare wegen die zelfs bij winterweer een alternatief vormen voor routes waarbij fietsers zich tussen het gemotoriseerd verkeer moeten begeven.

 

Nieuwe routes

De oude buurtweg achter de vestiging van Carrefour werd opnieuw ingericht. “Op die manier kunnen fietsers via de doorsteek ter hoogte van de Outerstraat nr. 135 achter de Carrefour naar de Elnonestraat rijden en de goed verlichte oversteekplaats aan de Gentsestraat nemen om richting het centrum te gaan en de rotonde aan Den Dollar te vermijden,” vertelt schepen van openbare werken en mobiliteit Wouter Vande Winkel.

Nog meer winst ziet Vande Winkel in de verbinding tussen de Terrasstraat en de Oude Eichembaan. “Via dit nieuwe tracé kunnen fietsers uit Voorde en Appelterre-Eichem de drukke Aardeweg vermijden en rechtstreeks aansluiten op het fietspad aan Den Dollar”, zegt Vande Winkel, “Op termijn willen we dat traject met steun van de provincie ook omvormen tot een volwaardig fietspad, maar dat dossier vraagt onteigeningen en dat vraagt veel tijd. De halfverharding die nu aangelegd werd is echter al een flinke stap vooruit.”

 

Veilig naar school

Schepen van onderwijs Joost Arents is tevreden met de realisaties van het Trage Wegen-project. “We willen meer scholieren en werknemers stimuleren om met de fiets naar het centrum te komen,” zegt Arents, “maar de eerste voorwaarde daarvoor is veilige routes waar het aangenaam fietsen is.”

 

Toekomst

De stad plant ook op andere trajecten de aanleg van buurtwegen in halfverharding. “Voor de verbinding tussen de Witherenstraat en de Lange Muren, waardoor de woonwijken langs die kant van de Denderhoutembaan aantakken op de Snoekgrachtweg richting centrum, hoopt het stadsbestuur het betrokken perceel te kunnen aankopen. De buurtweg die de Krepelstraat met de terreinen van Eendracht Winnik verbindt willen we eveneens aanpakken”, geeft schepen Vande Winkel nog mee.

 

Meer info?

Dienst mobiliteit, 054 31 32 82, mobiliteit@ninove.be

Wouter Vande Winkel, schepen voor openbare werken en mobiliteit, 0474 71 32 96, wouter.vandewinkel@ninove.be

Joost Arents, schepen voor onderwijs, 054 31 32 33,  joost.arents@ninove.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2019
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 21 dec 2020
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief