NINOVE - Cineclub Lucifer presenteert “Ninoofse” kortfilm

C21

NINOVE - Cineclub Lucifer presenteert “Ninoofse” kortfilm

Tanna_filmposter
Wildebeest_filmposter
 

‘Wildebeest’ is voorprogramma van ‘Tanna’ op 7 mei in CC De Plomblom

 

De Ninoofse filmclub Lucifer presenteert voor haar voorlaatste voorstelling van dit seizoen een opmerkelijke en exotische ‘double bill’: de hoofdfilm ‘Tanna’ wordt voorafgegaan door een bekroonde kortfilm van Ninovieter Nicolas Keppens en Aalstenaar Matthias Phlips.

 

Nicolas Keppens toonde als jonge, afstuderende kunstenaar een reeks tekeningen op de allereerste editie van KRASJ, de Ninoofse biënnale actuele kunst, in 2012. Sindsdien zoekt de geboren Ninovieter zijn weg in het kunstencircuit, als assistent van Hans Op De Beeck (een van de Belgische boegbeelden in het buitenland) én met eigen projecten als animatiefilmer. Momenteel werkt hij aan ‘Easter Eggs’. Maar op 7 mei kunt u in CC De Plomblom kijken naar zijn vorige kortfilm ‘Wildebeest’, die hij samen met Matthias Phlips (bij lezers van De Standaard beter bekend als MAT, de zaterdagcartoonist van Daniël) realiseerde. ‘Wildebeest’ won de Publieksprijs op het prestigieuze Kortfilmfestival Leuven in 2017.

 

Droomsafari

In ‘Wildebeest’ wordt de droomsafari van Linda en ‘Troyer’ een vreselijk echt avontuur wanneer ze worden achtergelaten in de savanne. In een interview op de Canvas-website (december 2017) noemt Nicolas Keppens de film “tragikomisch”. Nicolas: “Humor is belangrijk in Wildebeest, maar er zit ook iets aandoenlijks en iets heel menselijks in de karakters. Mensen die uit hun vertrouwde omgeving worden gehaald, gaan echt hilarische dingen doen, gewoon omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Ik vind het grappig hoe mensen naar reizen kijken alsof het een groot avontuur is dat ze aangaan, terwijl het risico van reizen eigenlijk heel beperkt is. Troyer is zowat de mislukte, macho televisiepresentator van een survivalprogramma. Ik hou van personages met onvolkomenheden en ik vind het heel belangrijk dat er detaillering in de personages zit. Troyer heeft bijvoorbeeld het logo van National Geographic op zijn trui, wat eigenlijk stoerdoenerij is om zijn angsten en onzekerheden te verbloemen.”

 

Overigens is nog een tweede Ninovieter (excuseer: Aspelarenaar) bij ‘Wildebeest’ betrokken: Greg Scheirlinckx zorgde voor de soundscore.

 

‘Romeo & Julia’ in Vanuatu

De hoofdfilm op 7 mei is ‘Tanna’ van Martin Butler & Bentley Dean (Australië / Vanuatu, 2015). Tanna is een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee. Het meisje Wawa wordt er verliefd op de jongen Dain, de kleinzoon van het stamhoofd. Maar het stamhoofd heeft Wawa uitgehuwelijkt om de vrede met een rivaliserende stam te bezegelen. Wawa en Dain lopen weg. Ze weigeren hun lot te aanvaarden en moeten kiezen tussen hun hart en de toekomst van de stam. Martin Butler en Bentley Dean filmden deze exotische ‘Romeo & Julia’ op het gelijknamige eiland Tanna in Vanuatu, met alleen maar lokale acteurs.

 

Praktisch

  • ’Wildebeest’ (Nicolas Keppens & Matthias Phlips) / ‘Tanna’ (Martin Butler & Bentley Dean)
  • dinsdag 7 mei, 20 uur (inleiding om 19.45 uur); in de pauze tussen de beide films verloot Cineclub Lucifer de dvd van elke film die ze dit seizoen heeft gespeeld
  • cc De Plomblom, Graanmarkt, Ninove
  • 6  euro (jongeren 4 euro)
  • UiTPAS-activiteit 

Meer info? cultuur@ninove.be of cineclublucifer@gmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief