NINOVE - Zelfverdedigingscursus voor senioren bij Neos

NINOVE - Zelfverdedigingscursus voor senioren bij Neos

2019-08-26___krav_maga-ninove_038_ab
 
2019-08-26_neos_ninove__1_ab
 

In het programma van Neos Ninove zitten elk jaar en ook dit najaar wel wat blikvangers die er mogen zijn. Neem dit najaar maar het bijwonen van ‘Het gezin Van Paemel’ met Jo De Meyere, de musical ‘The Abba Story’, ’40-45’ en ‘Soldaat van Oranje’ of de conferenties met Fred Brouwers, Rob Heirbaut en Johan Clijsters of Comedy met Bert Kruismans en Jan De Smet…

 

We zijn dus met Neos Ninove niet vies van het brengen van iets nieuws, een activiteit die wat minder alledaags of doordeweeks is. En dat is zeker onze volgende cursus.

 

In onze huidige tijden moeten we spijtig genoeg vaststellen dat ook senioren wel eens geconfronteerd worden met geweld. Niet verwonderlijk dus dat een cursus om de persoonlijke weerbaarheid te verhogen wel eens bijzonder goed van pas kan komen.        Geen nieuwe ‘sport’ dus, of moeilijke grepen of ingewikkelde bewegingen maar simpele, bruikbare technieken om ‘de tegenstander’ op andere gedachten te brengen.

 

“Zelfverdedigingscursus voor senioren”

De lessen zijn niet intensief en er wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen en met je leeftijd. Ook wanneer je gewrichten of je rug niet écht meer meewillen is dit geen probleem. Elke les omvat een korte stretching, het aanleren van enkele simpele technieken en basis-vechtbewegingen alsook het gebruik ervan in realistische scenario’s. Géén ‘Rambo-toestanden’ dus. Eenvoudig, noodzakelijk en doeltreffend.

 

We voorzien vijf lessen, gegeven door Antoni CORTOIS, gecertificeerd instructeur en directeur van de Belgische Federatie ‘International KRAV MAGA-federation’. Ga maar eens een kijkje nemen op de Facebook-pagina KRAV MAGA als je meer wil weten.

 

De lessen gaan door in de Ninoofse Sporthal aan de Parklaan op 23 en 30 september en op 7, 14 en 21 oktober 2019, telkens om 14u en duren telkens anderhalf uur. Elke les kost 8 €, te betalen bij het begin van de les, eventuele douche en verzekering inbegrepen. Best is meerdere lessen te volgen natuurlijk. Sportieve kledij breng je zelf mee. Een drankje achteraf kan in de cafetaria van de sporthal natuurlijk.

 

We hopen graag op onze kranigste of sportiefste senioren maar weet dat ieder van hen niet alleen welkom is maar ook ‘zelfverdediging’ wel eens kan nodig hebben…

 

Info bij secretaris Christiane Bické (tel 0477/410237) of voorzitter Danny Schoon (0474/444892)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 30 jun 2020
Jacky Delcour | 30 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 15 jun 2020

archief