NINOVE - Ninoofs testcentrum voert testcapaciteit op

NINOVE - Ninoofs testcentrum voert testcapaciteit op

Editiepajot-logo-ninove

De hogere overheid heeft beslist dat mensen met een hoogrisicocontact maar zonder symptomen vanaf 23 november terug getest zullen worden. Daardoor zal de testcapaciteit terug op gedreven worden. Ook in Ninove is dat het geval.

 

Op 21 oktober werd beslist dat mensen zonder symptomen niet meer getest werden. De labo’s van de hogere overheid zaten met een wachttijd van soms meer dan 5 dagen. Ondertussen is dit weggewerkt en is de capaciteit van de labo’s opgedreven waardoor de normale teststrategie vanaf 23 november weer opgestart wordt. Mensen die door de contactopsporing, bedrijfs- of schoolarts als hoogrisico worden beschouwd maar geen symptomen hebben worden dus opnieuw getest.

 

Als je getest moet worden krijg je een code toegestuurd, hiermee kan je een afspraak maken op www.mijngezondheid.belgie.be. Met die afspraak kan je rechtstreeks naar het testcentrum. Heb je symptomen moet je uiteraard eerst contact opnemen met je huisarts.

 

Veelgestelde vragen

  • Ik heb nauw contact gehad met iemand die positief getest is op COVID-19:
    Je krijgt een sms van de contactopsporing of je wordt gebeld door je bedrijfs- of schoolarts. Je wordt nu beschouwd als een hoogrisicocontact en moet onmiddellijk 10 dagen in quarantaine, geteld vanaf het laatste contact met de besmette persoon.

Op dag 7 zal je getest moeten worden, maar de contacttracers of betrokken arts zal je hierover informeren.

  • Je komt terug uit een rode zone in het buitenland:
    Je vult je Passenger Locater Form in voor je aankomst in België. Op basis van dit formulier wordt er bepaald of je een hoogrisicocontact hebt gehad of niet. 
  • Je test zelf positief op COVID-19:
    Je gaat voor minimum zeven dagen in isolatie, geteld vanaf het begin van je klachten. Je mag pas uit isolatie als je drie dagen symptomenvrij bent. Isolatie wilt ook zeggen dat je géén contact meer hebt met je huisgenoten, je zit bij voorkeur in een eigen kamer en hebt een aparte badkamer. Je draagt ten alle tijden een mondmasker bij het verplaatsen in je woning. Maar ook hier zal je arts je goed informeren.

Coronalert

Wil je de uitslag van je test rechtstreeks ontvangen? Installeer dan zeker de app Coronalert voor je naar het testcentrum komt.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 21 dec 2020
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief