NINOVE heeft 2 nieuwe ereburgers

NINOVE heeft 2 nieuwe ereburgers

Editiepajot-logo-ninove

Op de gemeenteraad van 24 november 2020 werd aan Wesley Sonck en Kevin Van der Perren de titel ereburger van de stad Ninove verleend.

 

Wesley Sonck

Wesley Sonck is geboren en getogen Ninovieter. Hij leerde voetballen bij KVK Ninove en stroomde via RWDM door naar de toenmalige Belgische topclubs als Germinal Ekeren en Racing Genk.

Hij groeide uit tot een internationale topvoetballer waarbij hij liefst 24 keer voor de Rode Duivels scoorde in 55 interlands. Wesley Sonck was ook sterkhouder bij Europese topploegen zoals Mönchengladbach en Ajax. Hij behaalde in 2002 de felbegeerde Gouden Schoen. Omwille van deze verdiensten wordt Wesley uitgeroepen tot ereburger van de stad Ninove.

 

Kevin Van der Perren

Kevin Van der Perren behaalde de gouden medaille op het BK kunstschaatsen voor junioren in 1996, de gouden medaille WK kunstschaatsen in 2002, 1 keer zilver en 8 keer goud op het nationaal kampioenschap kunstschaatsen. Kevin nam 3 keer deel aan de olympische spelen, 13 keer aan de Europese kampioenschappen en 10 keer aan de wereldkampioenschappen kunstschaatsen. Hij behaalde ook nog 2 keer brons op de Europese kampioenschappen kunstschaatsen. Omwille van deze verdiensten wordt Kevin uitgeroepen tot ereburger van de stad Ninove.

 

Burgemeester Tania De Jonghe: “We zijn trots Wesley Sonck en Kevin Van der Perren dat zij nu de titel van ereburger mogen dragen. Ze hebben allebei geweldige prestaties geleverd en mogen daarvoor beloond worden met deze titel. De viering zal pas kunnen na corona maar het is mooi dat ze nu erkend worden voor de uitstraling die ze aan onze stad gaven.”

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 07 feb 2021
Marc Colpaert | 05 feb 2021
Sam Herremans | 03 feb 2021
Sam Herremans | 28 jan 2021

archief