Een nieuw schoolgebouw voor De Lettertuin in Ninove

C21

Een nieuw schoolgebouw voor De Lettertuin in Ninove

Lettertuin_zicht_op_inkomplein_hoek_groeneweg-esdoornstraat
Ingezonden foto
 
De plannen voor het nieuwe schoolgebouw voor basisschool De Lettertuin, gelegen aan de Groeneweg, werden gisteren aan de buurt voorgesteld. Het gaat om een moderne, duurzame schoolinfrastructuur waar het open karakter en plaats voor groen centraal staan. De werken starten in 2024 en moeten in 2026 afgerond zijn. Op het einde van dit schooljaar, sluit De Lettertuin op de Groeneweg tijdelijk de deuren. Dan wordt het huidige gebouw gesloopt om plaats te maken voor een compacte en duurzame nieuwe school.
 
 
Dit project maakt deel uit van het DBFM-programma van Vlaanderen. Hierin werkt de overheid samen met private partners om de schoolinfrastructuur aan te pakken. Ninove diende een voorstel in bij de Vlaamse overheid, dit werd aanvaard en gaat nu in uitvoering. Stadsontwikkelingsbedrijf sogent coördineert de plaatsingsprocedure en duidde het consortium Aurora aan als bouwheer.
 
 
Dankzij de investering van de stad en de subsidie van AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, wordt een toekomstgericht schoolgebouw gerealiseerd. In de school zal plaats zijn voor 12 klassen voor de lagere school en 4 kleuterklassen. Door het gebruik van verschuifbare wanden, wordt de indeling van de locaties flexibel. In het ontwerp is heel wat plaats voor groen en wordt voldoende buitenruimte voorzien waar kinderen naar hartenlust zullen kunnen ontspannen. Ook zal het gebouw op een duurzame manier van energie voorzien worden. Omdat de stad mee investeert in dit gebouw, zal het ook ruimte bieden voor andere gebruikers. Naast de reguliere onderwijsactiviteiten zullen faciliteiten zoals de refter en de sportzaal beschikbaar zijn voor verhuur aan derden zoals sportclubs en speelpleinwerkingen. Schepen Joost Arents, bevoegd voor onderwijs: “De jeugd is onze toekomst, dus is blijvend investeren in onderwijs enorm belangrijk. Ik ben dan ook trots dat we dit project kunnen realiseren.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief