Meer controles rond het station van Ninove, het zal gaan tijd worden

C21

Meer controles rond het station van Ninove, het zal gaan tijd worden

Editie_ninove_station_3
Meer controles.- foto Marc Colpaert
 
Naar aanleiding van de vechtpartij aan het NMBS-station begin mei laat de Politie van Ninove ons weten dat ze een verhoogd toezicht uitoefenen op en rond het Stationsplein. Er werd hiervoor door de burgemeester een besluit uitgeschreven inzake identiteitscontroles in de stations- en schoolomgeving. 
 
 
Eén minderjarige verdachte uit Ninove werd geïdentificeerd en kort na de feiten van zijn vrijheid beroofd. De minderjarige stond reeds onder toezicht van een Brusselse jeugdrechter. Op vraag van parket Brussel werd betrokkene voorgeleid bij de jeugdrechter, die hem omwille van andere feiten plaatste in een jeugddetentiecentrum. De twee andere verdachten van de desbetreffende vechtpartij konden later geïdentificeerd worden. Deze twee minderjarige personen bleken niet woonachtig te zijn in Ninove. Het onderzoek is lopende.
 
Tijdens één van de patrouilles bemerkte de dienstdoende interventieploeg een verdacht persoon. Deze 19-jarige man werd onderworpen aan een grondige controle en werd uiteindelijk gearresteerd op verdenking van verkoop van verdovende middelen. 
In het voertuig, waarmee betrokkene zich verplaatste, werden gripsealzakjes, cannabis en mephidrone aangetroffen. De nodige processen-verbaal werden opgesteld. Betrokkene kon na verhoor beschikken. Het onderzoek is in handen van het parket Oost-Vlaanderen.
 
Twee inspecteurs waren getuige van een heterdaad drugsdeal aan een woning in een woonwijk in de ruime omgeving van het station. De verdachte verplaatste zich met de fiets en nam de vlucht. Na een achtervolging te voet en door de snelle bijstand van een andere interventieploeg kon de 23-jarige verdachte gevat worden. Tijdens een huiszoeking heterdaad, die volgde na zijn arrestatie, kon een grote hoeveelheid cash geld, cannabis en hasj aangetroffen worden. De meerderjarige verdachte werd op vraag van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om de man onder strenge voorwaarden te plaatsen. 
 
Ook burgemeester Tania De Jonge is tevreden met de verhoogde controles: “Ik wil onze politiediensten uitdrukkelijk bedanken voor dit snel en kordaat optreden. We spelen kort op de bal. Het besluit met betrekking tot identiteitscontroles in de stations- en schoolomgeving was in mijn ogen noodzakelijk om een efficiënte politie-interventie en opvolging mogelijk te maken. Dit heeft meteen effect gehad. We stellen alles in het werk om de veiligheid in de stations- en schoolbuurt, maar ook algemeen in de hele stad, te garanderen.”
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 24 jun 2024
Marc Colpaert | 22 jun 2024

archief