Nieuw in Ninove een verkiezingskrant want elke stem telt zeker in Ninove

C21

Nieuw in Ninove een verkiezingskrant want elke stem telt zeker in Ninove

Verkiezingskrant__kopie_
 
Bij de verkiezingen van zondag 13 oktober móet je NIET meer gaan stemmen, maar mág je je stem uitbrengen. ‘Ik ga stemmen en ik neem mee  mijn identiteitskaart, mijn uitnodigingsbrief en opa Roger’. Met die boodschap wil stad Ninove inwoners aanzetten om minder mobiele kiezers een lift te geven naar het stemhokje. Na de vorige verkiezingen in juni vernam het Sociaal Huis Ninove namelijk dat best wat inwoners wel wilden gaan stemmen, maar niet tot bij het stembureau geraakten. Je vindt de campagne onder meer terug op een aantal banners in de stad én in de verkiezingskrant die deze week in alle Ninoofse bussen valt, samen met het stadsmagazine.
 
 
 
Bij de verkiezingen van zondag 13 oktober verandert er heel wat. Zo móet je NIET meer gaan stemmen, maar mág je je stem uitbrengen. En de naamstemmen bepalen rechtstreeks wie de burgemeester wordt. Al betekent dit niet dat de man of vrouw met de meeste stemmen sowieso de burgemeesterssjerp krijgt. Ben jij nog mee? De stad Ninove wil haar inwoners duidelijk en objectief informeren over deze verkiezingen en geeft daarom een verkiezingskrant uit. In 8 pagina’s word je wegwijs gemaakt in de nieuwe regelgeving en in de wereld van volmachten en gemeenteraadszetels. Aan de hand van voorbeelden krijg je een duidelijk zicht op de impact die elke stem heeft. De krant focust ook op ‘lokaal verkiezingsnieuws’, zoals de teststemhokjes waar je kan binnenwandelen om een teststem uit te brengen. Ook de vernieuwde gemeenteraadszaal komt aan bod, net als de gemeenteraad zelf, die binnenkort twee verkozenen meer telt.
 
 
De verkiezingskrant wordt deze week bedeeld, als bijlage bij het stadsmagazine. Het magazine valt deze maand enkele dagen later in de bus door het faillissement van het fietskoerierbedrijf waarmee de stad een overeenkomst heeft. De bedeling is voorzien tussen 1 en 4 oktober.
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2024
Marc Colpaert | 25 sep 2024

archief