Week van de Korte Keten bij de ambassadeurs in het Pajottenland en de Zennevallei

Week van de Korte Keten bij de ambassadeurs in het Pajottenland en de Zennevallei

Dsc_9472__large_
 

 De voorbije tien jaar organiseerden een aantal Pajotse producenten meermaals opendeurdagen op hun bedrijf. Of plaatsten restaurants Pajotse menu’s op de kaart. Pajottenland+ bundelde deze activiteiten en zorgde steeds voor de communicatie.  Dit jaar wordt voor de eerste maal de ‘Week van de Korte Keten’ op Vlaams niveau georganiseerd. Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+: “Samen met onze ambassadeurs hebben we ervoor gekozen om de opendeurdagen te laten opgaan in dit overkoepelende initiatief dat mee wordt op poten gezet door de dienst landbouw van de provincie. Toch brengen we voor onze regio nog een eigen folder uit en plaatsen de info op social media. Van 26 mei tot 3 juni kan je in het Pajottenland en de Zennevallei een aantal bedrijven bezoeken, een restaurantje meepikken of aan een andere leuke activiteit met Pajotse producten deelnemen”.   Bij volgende ambassadeurs kan je terecht:

26 mei: Café Terlindenhof, Terlindenstraat 13, Herfelingen

Sofie start om 14 uur met een wandeling met streekgids in het open Pajotse landschap aan de Terlindenkapel, met een vleugje geschiedenis en anekdotes. Aansluitend proevertjes van Pajotse ambassadeurs.

sofievanbelle@skynet.be


 

26 & 27 mei : De Koetsier, J.Depauwstraat 27, Sint-Pieters-Leeuw

In het restaurant van Domein Coloma serveren Sandra en Adriaan een heerlijk 3-gangenmenu voor 36 euro, met producten van Pajotse ambassadeurs. Op voorhand reserveren.

www.dekoetsiersintpietersleeuw.be

dekoetsier@telenet,be


 

26 mei tot 3 juni: Volkscafé De Cam, Dorpsstraat 67A, Gooik

Geniet van een degustatieglaasje ‘Guuëkenèèr’ gratis bij een menu van 25 euro of van een proevertje ‘Guuëkenèèr’ voor 1,50 euro. Bij Ann, Jeroen en Emellie vind je een hele resem producten van Pajotse ambassadeurs.

www.decam.info

volkscafédecam@hotmail.com


 

27 mei: Microbrouwerij 4 Pajot, Konijnestraat 86, Vlezenbeek

Ga tussen 14 en 18 uur op bezoek bij brouwer Raymond en luister naar zijn deskundige uitleg. Proef er de 4Pajotbieren, waaronder de nieuwe blikvanger… het Bruegels FietsFeestbier.

www.4pajot.be

raymond@4pajot.be

27 mei: De Heetveldemolen, Munkbaan 1, Tollembeek

Met hart en ziel zorgen Hubert, Monique en een aantal vrijwilligers voor dit Pajotse erfgoed. Je kan er terecht van 9 tot 17 uur voor meerdere activiteiten. In het aanbod vind je een aantal Pajotse producten.

www.heetveldemolen.be

monique.vanongevalle@skynet.be


 

27 mei: Fruit Billens-Van Laer, Meintjesstraat 5, Gooik

Bij Luc, Lea en zoon Bart kan je terecht van 10 tot 18 uur. Neem een kijkje bij de aardbeien- en kiwibesteelt en leer bij over appelen- en perenkweek.

billens.luc@skynet.be


 

27 mei tot 3 juni : Brokantie en Scootertours, Korte Kamstraat 32, Roosdaal

Huur het gezellige vakantiehuisje bij Regine en Firmin. Je ontvangt een welkomstgeschenk tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ en bij het ontbijt wachten je heerlijke Pajotse producten. Bezoek de Pajotse ambassadeurs met een scooter ‘van het huis’. Of reserveer voor één dag (27/5 en 3/6) een scooter en bezoek de Pajotse producenten en horecazaken uit deze folder.

www.brokantie.be en www.scootertours.be

informatie@brokantie.be – Scooter reserveren via scootertours.be


 

27 mei & 3 juni: Fruitburght Demeulemeester, Burght 27, Bever

Bezoek het fruitbedrijf van Patrick en Margaret tussen 14 en 18 uur en ontdek hoe ze werken rond hun appelen- en perenteelt. Ook de verwerking van vrucht tot fruitsap komt aan bod.

demeulemeester27@skynet.be


 

1 juni: Buurderij bij Fruit D’Haemer, Vroembos 13, Pepingen

Tom, zoon van Jan en Nadine, startte in maart de lokale Buurderij. Van 16.30u tot 18.30u is er een proevertjesmarkt met hapjes en drankjes van de Pajotse Buurderijproducenten en ambassadeurs.

www.boerenenburen.be

dhaemertom@gmail.com


 

2 juni: De Lambiek, Gemeenveldstraat 1, Alsemberg

Een rondje fietsen door Beersel langs bestaande en gewezen brouwerijen? Je start deze proevertjesroute, de ‘LamBIKE’ aan Bezoekerscentrum De Lambiek.

www.delambiek.be

visit@beersel.be


 

3 juni: Beverse Kaashoeve, Kerkhove 64, Bever

Tussen 14 en 18 uur zorgen Willy en Aimée voor een leerrijk bezoek met proevertjes aan de Beverse Kaashoeve. Je verneemt er alles over de werking van een modern melkveebedrijf.

www.beversekaas.be

willy.de.ville@telenet.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief