Bruegels FietsFeest: fiets, proef en geniet met als topper Breugelfeest met Breugelkost

Bruegels FietsFeest: fiets, proef en geniet met als topper Breugelfeest met Breugelkost

Dsc_3928_01__large_
 
Dsc_3887_01__large_
 
Dsc_9737_6617
 
Kaart_breugel
 

PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI - Op zondag 23 juni springt iedereen opnieuw op de fiets voor het Bruegels FietsFeest. Vijf fietsroutes van 15 tot 53 kilometer leiden de recreatieve en meer geoefende fietsers door negen gemeenten van het glooiende Pajottenland en de Zennevallei. Met haltes bij een kleine twintig ambassadeurs van het Pajottenland, zowel producenten als horecazaken. Maar ook met linken naar… Bruegel, lambiekbier en Brabantse trekpaarden. En er komt een onvergetelijk bruegelfeest bij brouwerij Lindemans.

Het Bruegels FietsFeest is een uitstapje voor het hele gezin. De groene hoofdlus van 32 km met elf stopplaatsen vertrekt bij brouwerij Lindemans in Vlezenbeek of bij fruitbedrijf Billens-Van Laer in Gooik. De roze lus van 37 km met vijf haltes start alleen bij Lindemans. De blauwe lus van 43 km met zeven stops vertrekt aan het Kasteel van Beersel. Geoefende fietsers kunnen kiezen voor de XL-lus, de combinatie van groen en roze. Ze rijden 53 km en hebben 14 haltes onderweg. Gezinnen kunnen kiezen voor de 15 km met vertrek bij Lindemans en met vier haltes. Starten kan tussen 9 en 14 uur STIPT. De deelnemers leren bij de producenten wat bij over hun producten maar ook over Bruegel en het Pajottenland.

NIEUW dit jaar is de wandeling van de Streekgidsen Pajottenland en Zennevallei van 4 km, naar de bruegelmolen in Sint-Gertrudis-Pede. De begeleiders vertellen je onderweg over Bruegel en de molen van Pede. Vertrek om 14 uur bij Lindemans.

SPECIAAL: bruegelfeest met bruegelkost en Arjaun

Nieuw dit jaar: behalve fietsers en wandelaars komen vanaf het middaguur ook de genieters van bruegelkost aan hun trekken op het bruegelfeest. We serveren er gerechten uit Bruegels tijd, zoals pensen met appelmoes, boterhammen met rauwe ham en als dessert vlierbloesempap of wafels. Smulkaarten met deze gerechten kan je op voorhand aanschaffen via www.bruegelsfietsfeest.be. Zowel fietsers, wandelaars als alle andere geïnteresseerden kunnen komen smullen. Ook de dag zelf kan je komen eten zonder vooraf in te schrijven. Op de middag start ook de streekproductenmarkt met een tiental producenten. Om 14u30 en om 16 uur zorgt de Pajotse volksmuziekgroep Arjaun voor de passende meezingers, ook met een Bruegels tintje. Ambiance verzekerd. En brouwerij Lindemans serveert behalve de klassiekers geuze, lambiek en kriek ook een ‘speciaal zomerbiertje’.

Bruegels FietsFeest-drinkbus
Inschrijven voor het Bruegels FietsFeest kan je online via www.bruegelsfietsfeest.be. Volwassenen betalen 6 euro, kinderen 4 euro, en groepen vanaf tien fietsers betalen eveneens 4 euro per deelnemer, telkens aangevuld met een kleine administratieve bijdrage.

De dag zelf betaal je als volwassene 10 euro, kinderen 4 euro.

In ruil voor het inschrijvingsgeld heb je als deelnemer recht op gratis verzekering, pechverhelping en gratis proevertjes of proevertje met reductie bij de ambassadeurs onderweg. En wat meer is: van de deelnemers die vooraf inschrijven krijgen de 250 die zich het eerst aanmelden op 23 juni een exclusieve aluminium drinkbus van het Bruegels FietsFeest cadeau. 

Het Bruegels FietsFeest is een organisatie van Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei, in samenwerking met Brouwerij Lindemans en Evenementenbureau Veaudeville.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief