Vicky Goossens is Bruegelbakker 2019

Vicky Goossens is Bruegelbakker 2019

Bruegelbakker_jury_-
 
Bruegelbakker_winnaars
 

De Heetveldemolen in Tollembeek was afgelopen zondag het decor voor de wedstrijd Bruegelbakker 2019. Bakkers werden uitgedaagd om het lekkerste, mooiste en origineelste Bruegelbrood te bakken. En het resultaat mocht er wezen. Zes (hobby)bakkers kwamen er trots hun interpretatie van een Bruegelbrood voorstellen. Vicky Goossens scoorde alsof het warme broodjes waren en ging terecht met de titel ‘Bruegelbakker 2019’ aan de haal. Luc Cromphout werd de publiekswinnaar.

 

Het was een gezellige boel zondag aan de Heetveldemolen in Tollembeek. Naast enkele streekproducenten die het beste van Pajotse bodem meebrachten kwamen zes (hobby)bakkers tegen de middag aandraven met een versgebakken Bruegelbrood. De jury en het publiek proefden maar al te graag van deze ware kunstwerken en zagen dat het goed was.  “We hebben hier gezien dat vele mensen gepassioneerd zijn door het bakken en met lokale producten tewerk gaan. We zijn positief verrast door de kwaliteitsvolle broden die hier afgeleverd werden en willen alle deelnemers een dikke proficiat wensen met het resultaat”, zo zei de vierkoppige, professionele jury.

 

De winnaars

Vicky Goossens van ’t Keekje uit Heikruis mag zich een jaar lang ‘Bruegelbakker van 2019’ noemen. “De smakelijke beelden van Bruegel hebben iets overvloedigs, rechtstreeks uit Luilekkerland. Die meerwaarde heb ik in mijn brood proberen over te brengen door een zadenmengeling toe te voegen. Ik ben ook terug gegaan in de tijd door gebruik te maken van zuurdesem en het graan dat op steen werd gemalen tot meel en bloem in de Heetveldemolen. Vicky mocht, naast de felbegeerde titel, ook een waardebon van 90 euro van restaurant ‘La Source’ in ontvangst nemen.

Ook het publiek bracht zijn stem uit en liet zijn keuze vallen op het Breugelbrood van Luc Cromphout uit Galmaarden.

 

Fierheid, passie, creativiteit

Leen Van de Weghe, verantwoordelijke van het project Water en Wind bij het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, is tevreden met het resultaat. “Het is de eerste keer dat we de titel Bruegelbakker 2019 uitreiken en het was direct een schot in de roos. De fierheid, de passie en de creativiteit van de bakkers uit onze regio is mooi om te zien.  Met deze wedstrijd laten we de bakkers naar buiten komen met hun authentiek product. Op die manier timmeren we gestaag verder aan de weg van graan tot brood en versterken we de verbinding tussen landbouwers, molenaars, bakkers en publiek. 

 

WATER EN WIND, een project dat verbindt.

Water en Wind verbindt graan, molens, bakovens en de rivier De Mark in het Pajottenland. We verkennen samen de weg van graan tot brood en brengen mensen bij elkaar. De molenwieken van dit project zijn Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Heetveldemolen vzw. Project met steun van Europa, Vlaanderen en Provincie Vlaams-Brabant. Pajottenland+, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

 

Contact: Leen Van de Weghe: leen@pajot-zenne.be en 0486 65 80 62

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief