Laatste artikels van Galmaarden

C21

GALMAARDEN - Leren borduren met FERM

20230927_215903__1___kopie_
De dames van Ferm.- Foto Marc Colpaert
 
Een tiental vrouwen trokken naar het Baljuwhuis in Galmaarden om te leren borduren met Ferm Galmaarden. Lesgeefster Catharina Garez zorgde ervoor dat de dames tal van steken onder de knie kregen, zoals de stiksteek, de rijgsteek, de voorsteek, de festonsteek of wat dacht u van de kettingsteek. U begrijpt er ook niets van, volledig normaal ik ook niet, maar de vrouwen onder ons van een iets oudere 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Werken rond mentaal welzijn in het najaar in het Pajottenland

Processed-3319084d-8440-4fa2-b365-0508d6abfd75_nmkzo2o6
 
In het najaar werken we in het Pajottenland aan het taboe rond mentaal welzijn want enkel samen zijn we veerKRACHTig!  Op 1 oktober start de 10 daagse rond geestelijke gezondheid

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Fusie moet een meerwaarde opleveren en dat is NIET het geval, integendeel een slechte zaak voor Galmaarden!

Editiepajot_galmaarden_henk__kopie_
Henk geeft zijn mening over de fusie en die is GEEN goede zaak zeker niet voor Galmaarden.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne gaan eventueel samen het avontuur aan vanaf 2025. Ze lieten de gemeenten dan ook grondig doorlichten door een externe firma. Gemeenteraadslid Henk Goegebuer(GB.G) tevens advocaat nam de grote 'turf' (het rapport) door en kwam tot de conclusie dat een fusie geen goede zaak is, zeker voor wat betreft de gemeente Galmaarden gaan de inwoners er niet gelukkiger van worden en dat is nog zacht uitgedrukt. Oude gebouwen, veel schulden enz gaan er niet voor zorgen dat de mensen zullen profiteren van deze fusie opgedrongen door 1 politieke partij.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Zonnelied Tollembeek en De Okkernoot Vollezele/Denderwindeke organiseerden een overkoepelende sportdag ‘ZonneNoot’.

Editie_galmaarden_zonnelied_okkernoot_2__kopie_
Sporten in Galmaarden.- Foto Marc Colpaert
 
Op donderdag 28 september, organiseerden Zonnelied Tollembeek en De Okkernoot Vollezele/Denderwindeke  een overkoepelende sportdag die de naam ‘ZonneNoot’ kreeg. In totaal een 80 tal bewoners aangevuld met tal van vrijwilligers zorgden ervoor dat alle goed verliep en dat er een hele dag gesport werd in het sportcomplex van Galmaarden. De sportdag werd ondermeer gesponsord door de gemeente Galmaarden en schepen van Sport,
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Een gigantisch nest van hoornaars op enkele meters van een woning in Tollembeek

Editie_galmaarden_bijen_hoornaart_2__kopie_
Een nest hoornaars. - Foto Marc Colpaert
 
In de Vollezelestraat in Tollembeek werd bij de firma HRT-Construct, een bedrijf actief als tuin- en landschapsarchitect, een groot nest van hoornaars ontdekt.  Oprichter van HRT-Construct Marc Tielemans belde ons op met het niet zo heugelijke nieuws. "Dit heb ik nog nooit gezien, in een boom kort bij onze woning, hangt een grote bol in een boom. Deze is minstens een halve meter groot. Het was mijn vrouw die opmerkte dat er enkele dode hoornaars onder de boom lagen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zet op zondag 1 oktober de deuren open voor het publiek, iedereen is er welkom!

Afficheopendeur2023_nl__1_
 

Niets op het programma  dit weekend wel ga dan zeker een kijkje nemen bij SOS Wilde Dieren, die mensen veel vrijwilligers,  zetten op zondag 1 oktober de deuren open voor het publiek, iedereen is er welkom vanaf 10 tot 18 uur! U kunt tevens lid worden want deze mensen doen uitstekend werk voor de diertjes. SOS Wilde Dieren is een erkend Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en wilde dieren (VOC). De vereniging is voornamelijk actief in de streek van de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en Zuid-West-Vlaanderen. Honderden wilde dieren worden hier jaarlijks verzorgd. Het ultieme doel is de dieren na hun herstel opnieuw vrij te laten in de natuur. Het gaat dan bijvoorbeeld om uit het nest gevallen jongen, om zieke of vergiftigde dieren of om verkeersslachtoffers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

TOLLEMBEEK - Begijnhofstraat ter hoogte van Urbanus wordt een fietsstraat samen met de Haagstraat en de Crijnemstraat

Colpaert_gooik_fietsstraat_1__kopie__li
Een voorbeeld van een fietsstraat. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden heeft tijdens haar jongste gemeenteraad beslist om de Begijnhofstraat ter hoogte van Urbanus een fietsstraat te maken. Ook nog twee andere straten de Haagstraat en de Crijnemstraat worden een fietsstraat. Volgens de N-VA fractie zijn sommige fietsstraten te lang en zal dit zorgen voor extra frustraties bij tal van bestuurder, met alle mogelijke gevolgen! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Galmaarden, Gooik en Herne: zoektocht naar naam nieuwe fusiegemeente gaat verder

20230609_090536
 
De gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne gingen, na de principiële beslissing tot fusie, op zoek naar een nieuwe fusienaam. Bij een fusie moeten de gemeenten namelijk een naam van de nieuwe gemeente voorstellen aan de decreetgever. Dit gebeurt via opname in het gezamenlijk voorstel tot fusie dat wordt ingediend bij de Vlaamse Regering. Het uiteindelijke fusiedecreet zal de definitieve naam van de nieuwe gemeente bevatten.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Beleef jij ook de herfst in De Helix

Foto_colpaert_natuur_tentoon_bos_2__kopie_
Genieten van de natuur, illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 

Er is deze herfst heel wat te beleven in De Helix! Een wandeling rond 'Week van het Bos', meer leren over het leven en de biodiversiteit tijdens een wandeling 'Leven in het bos', stilstaan bij de stilte tijdens onze Stiltewandeling én maar liefst 3 open zondagen. Voor de kleine natuurliefhebbers is er ook de Educatieve kinderworkshop 'Heerlijke herfst', maar opgelet; die is al bijna volzet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO- Nieuwe regels voor de afvoer van regenwater Provincie voert beleid tegen droogte en wateroverlast

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_10
 

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft een nieuwe stedenbouwkundige verordening over de afvoer van hemelwater goedgekeurd. Daarmee wil ze de problemen van wateroverlast en verdroging aanpakken. Wie een vergunning aanvraagt voor werken met verharde oppervlakten en constructies zal ervoor moeten zorgen dat het hemelwater op zijn/haar terrein wordt opgevangen en niet meer naar de riool stroomt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief