GALMAARDEN - Nieuwe speeltoestellen in de Baljuwtuin

GALMAARDEN - Nieuwe speeltoestellen in de Baljuwtuin

Colpaert_galmaarden_baljuwtuin_1__kopie_
De laatste jaren stond er alleen een schommel daar komt nu verandering in. - Foto Marc Colpaert
 

In de week van 2 tot en met 4 juni 2020 worden in de Baljuwtuin nieuwe speeltoestellen geplaatst. De keuze van de speeltoestellen werd mee bepaald door de gebruikers onze kinderen. Vanaf 4 juni in de namiddag zijn kinderen tussen 3 en 12 jaar welkom om de nieuwe toestellen uit te proberen
 
Tijdens de laatste Superkindjesdag aan het einde van de zomervakantie van 2019 konden zij hun stem uitbrengen voor hun favoriete speelterrein. Op basis van de stemmen gingen de jeugd- en sportdienst aan de slag om via een prijsvraag de dromen van de kinderen waar te maken. De plaatsing van de toestellen kon al eerder worden gepland, maar het coronavirus gooide roet in het eten. "We zijn blij, een week nadat de veiligheidsraad heeft beslist om de speeltuinen terug open te stellen, dat de kinderen binnenkort hun hart kunnen ophalen in onze prachtige Baljuwtuin. Het plaatsen van deze speeltoestellen is slechts een eerste stap in de ontwikkeling van de Baljuwtuin als ontmoetingsplaats voor alle Galmaardenaren", zegt bevoegd schepen Marleen Merckaert.
 
Er worden vier speeltoestellen geplaatst voor kinderen van 3 tot 12 jaar: - een klimtoestel geschikt voor meerdere kinderen tegelijk - een tweedelig duikelrek - een vierpersoons draaitoestel  en een evenwichtspad. Het geheel van de speeltoestellen heeft een natuurlijke uitstraling dat mooi past in het schitterende kader van de Baljuwtuin.
Vanaf donderdagnamiddag 4 juni zijn kinderen welkom om naar hartenlust te ravotten op de nieuwe speeltoestellen.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Marc Colpaert | 24 okt 2020

archief