Geen 'Zomerschool' in GALMAARDEN en dat vindt N-VA een gemiste kans

Geen 'Zomerschool' in GALMAARDEN en dat vindt N-VA een gemiste kans

Editie_colpaert_galmaarden_nva_1__kopie_
De N-VA gemeenteraadsleden met Veronique uiterst rechts. - Foto Marc Colpaert
 
Op de gemeenteraad van 30 juni stelde N-VA voor om in Galmaarden een 'Zomerschool' op te richten. De Vlaamse Regering biedt deze mogelijkheid aan en voorziet een vergoeding van 25 euro per dag per leerling. De bedoeling is om de opgelopen leerachterstand weg te werken via begeleiding op maat in kleine groepen. De focus ligt op twee vakken per leerling met een tweeledige dagindeling; 50% leertraject en 50% verrijkingsprogramma (sport, spel en cultuur). Momenteel zijn er in Vlaanderen reeds 734 aanvragen om een zomerschool op te richten. Door het grote succes van de eerste inschrijvingsronde waarbij Galmaarden zich evenmin inschreef werd er een tweede inschrijvingsronde georganiseerd. N-VA Galmaarden begrijpt niet waarom het schepencollege geen bevraging deed bij de scholen, ouders en ouderraden! Een gemiste kans vindt N-VA Galmaarden!
Het argument van de schepen van onderwijs dat er taalkampen georganiseerd worden heeft niets te maken met het aanbod van de Vlaamse Regering. De zomerscholen richten zich specifiek tot de leerlingen die door het CLB doorverwezen worden. Indien er te weinig vrijwillige leerkrachten zijn om aan deze zomerschool deel te nemen kan een beroep gedaan worden op laatstejaarsstudenten, ex-leerkrachten en de databank van de overheid. 

"De afgelopen maanden zijn voor heel wat kinderen in een kwetsbare situatie bijzonder zwaar geweest. Niet alle leerlingen zijn thuis bijvoorbeeld even goed omkaderd. Als de leerhiaten van deze leerlingen niet ingevuld worden in de komende maanden, starten ze met een achterstand aan het nieuwe schooljaar", zegt N-VA gemeenteraadslid Veronique Stroobant. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020

archief