GALMAARDEN- Plant je eigen bos op 5 december

C21

GALMAARDEN- Plant je eigen bos op 5 december

Bos__kopie_
Kom mee een bos aanplanten. - Foto Marc Colpaert
 
Het Steunpunt Bos van de provincie Vlaams-Brabant en Bos+ gaan een nieuw stuk bos aanplanten aan de rand van het Raspaillebos in Galmaarden op de grens met Geraardsbergen. Hierdoor wordt het bestaande bos uitgebreid met 0,62 hectare. Deze plantactie vindt plaats op zaterdag 5 december.
 
“De Vlaamse regering werkt aan een bosuitbreiding van 4.000 ha tegen 2024. Daar willen we in Vlaams-Brabant graag aan meewerken”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. "Op 5 december maken we, in samenwerking met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, op de grond van een private eigenaar deze plannen waar en breiden we het Raspaillebos in Galmaarden uit met 0,62 hectare”.
 
Op zaterdag 5 december van 13.30 tot 16.30 uur kan men helpen een stukje bos aan te planten in Galmaarden. Het Vlaams-Brabantse Steunpunt Bos en Bos+ gaan er een weide bebossen die aan het oude Raspaillebos, op de flanken van de door wielerliefhebbers gekende Bosberg, grenst. De aanplant gebeurt met inheemse soorten, zoals haagbeuk, winterlinde, wintereik, boskers en esdoorn. Rondom het perceel komt er nog een bosrand met bloeiende en vruchtdragende struiken. Zo groeit dit 150 hectare grote bos aan met 0,62 hectare. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief