GALMAARDEN - Gewezen burgemeester Pierre Deneyer veroordeeld wegens ongewenst seksueel gedrag

GALMAARDEN - Gewezen burgemeester Pierre Deneyer veroordeeld wegens ongewenst seksueel gedrag

Editiepajot_deneyer__kopie_
Gewezen burgemeester veroordeeld. - Foto Marc Colpaert
 
Vandaag is Pierre Deneyer, gewezen burgemeester van Galmaarden, door de Nederlandstalige correctionele rechtbank in Brussel, veroordeeld wegens het in zijn functie als burgemeester van de gemeente Galmaarden, ongewenst seksueel gedrag begaan te hebben, tegenover een werkneemster en haar belaagd te hebben. Toen wij de gewezen burgemeester belden om een reactie was hij nog niet op de hoogte van het vonnis. "Volgens mij heb ik niets misdaan", was de korte reactie van Pierre.
 
 
Het rommelde al een tijdje in de wandelgangen van het gemeentehuis van Galmaarden. Volgens sommige bronnen zou de burgemeester het - meestal goed bedoeld - niet zo nauw nemen, met sommige vrouwelijke personeelsleden. Er werd al eens een opmerking gegeven, er was al eens een aanraking, wat misschien twintig jaar geleden als gewoon kon bestempeld worden, maar vandaag niet meer het geval is. De vrouwen zijn dan ook - en terecht- een stuk mondiger geworden.
Maar dus werd vandaag Pierre Deneyer, gewezen burgemeester van Galmaarden schuldig bevonden, door de Nederlandstalige correctionele rechtbank in Brussel en veroordeeld wegens het in zijn functie als burgemeester van de gemeente Galmaarden, ongewenst seksueel gedrag begaan te hebben. Dit tegenover een werkneemster van de gemeente en  haar tevens belaagd te hebben. "Hij werd hiervoor veroordeeld tot een geldboete van 16.000 euro, waarvan de helft met uitstel, alsook tot het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer van 2.150 euro en de gerechtskosten", laat de advocaat van het slachtoffer Jonas De Boeck ons weten. Wanneer we gewezen burgemeester Pierre Deneyer om een reactie vragen is het alsof deze het in Keulen hoort donderen. "Ik weet nog van geen uitspraak over deze zaak, maar ik kan daar kort in zijn. Ik heb niets misdaan en zeker geen sexuele misdaad gepleegd, maar verder wil ik daar geen commentaar op geven", aldus Deneyer. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 14 jan 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Colpaert | 30 dec 2020

archief