GALMAARDEN - De partij GB.G beraadt zich over een mogelijk beroep bij de Raad van State.

C21

GALMAARDEN - De partij GB.G beraadt zich over een mogelijk beroep bij de Raad van State.

Editie_galmaarden_henk_4__kopie_
Henk bijt zich vast in deze zaak.- Foto Marc Colpaert
 
GB.G vindt het onbegrijpelijk dat het beroep tegen de verlenging van het lidmaatschap van Galmaarden bij ILVA werd verworpen. Gemeenteraadslid Henk Goegebuer(GB.G) denkt er dan ook aan om een beroep in te dienen bij de Raad Van state. Zoals aangekondigd had de GB.G-fractie beroep aangetekend bij de toezichthoudende overheid, over de regelmatigheid van de beslissing die werd genomen op de gemeenteraad van 25 mei 2021 omtrent de verlenging van lidmaatschap bij ILvA. ILvA staat in voor de ophaling en verwerking van het afval (+ beheer recyclagepark) en werkt sinds begin april 2021 via het DIFTAR-systeem (gewogen afval via grijze- en groene containers) waarvan de inwoners van Galmaarden nu stilaan de voor- en nadelen op het terrein beginnen te ontdekken.
Lang voor de bestreden beslissing, verzocht de GB.G-fractie om ook eens bij INTRADURA te informeren welke haar voorwaarden van lidmaatschap zijn, vermits dit jaar de gemeente zich dient uit te spreken over de verlening van haar lidmaatschap bij ILvA. Bij INTRADURA wordt er niet gewerkt met gemonitorde containers, maar wél met nieuwe pmd- & restafvalzakken die voor 80% uit gerecycleerde plastiek bestaan. Er wordt dus aangegeven dat er ook ‘anders’, maar toch milieuvriendelijk, kan worden gewerkt.
De CD&V-meerderheid vond het niet nodig tijdig de (complexe) vergelijkingsstudie aan te vragen én tijdig te communiceren naar alle leden van de gemeenteraad. Als enige oppositiepartij weerhield GB.G dat daarmee dat alle beginselen van behoorlijk bestuur en de zorgvuldigheidsplicht werden geschonden. Om al te summiere redenen werd dit zo niet gezien door de toezichthoudende overheid. ILVA geniet de steun – via goedkeuring (vanuit de meerderheid) of onthouding (vanuit de oppositie) - van alle traditionele partijen in alle gemeenten waar zij een werking heeft. Via haar tegenstem was GB.G de strijd alleen aangegaan maar moet nu helaas vaststellen dat - ook op hoger echelon - de rangen klaarblijkelijk worden gesloten. GB.G die tijds- en kostenfactor in overweging moet nemen, beraadt zich over een mogelijk beroep bij de Raad van State.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief