De gemeente GALMAARDEN opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

C21

De gemeente GALMAARDEN opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

Editie_galmaarden_bos_kluysbos_1__kopie_
Illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 
Om ouders van stilgeboren kindjes een hart onder de riem te steken bij deze ingrijpende en emotionele ervaring, opent het lokaal bestuur Galmaarden een sterrenregister. Met het register wil het lokaal bestuur het bestaan van het verlies dat deze ouders ervaren, erkennen. Voor ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap is het een pijnlijke realiteit dat ze wettelijk gezien geen geboorteaangifte kunnen doen.
 
 
Troost bieden
 
Burgemeester Ludo Persoons: “Een kind verliezen is voor het leven en is het ergste wat er is. Daarom willen we ouders de mogelijkheid bieden om hun kindje te laten registreren. Het is geen verplichting maar een mogelijkheid. Het kan een stap zijn in de emotionele verwerking van dit verlies.” “Met dit register willen we het bestaan van het kindje erkennen, net als het verlies dat deze ouders ervaren. We hopen dat dit voor hen een steun kan betekenen. Dat het troost biedt om te weten dat ook stilgeboren kindjes hun plaats hebben in onze samenleving”, aldus burgemeester Ludo Persoons.
 
Vanaf nu kunnen ouders die dat wensen hun sterrenkindje registreren via onze gemeentelijke website www.galmaarden.be/sterrenregister of via de dienst Burgerzaken. Ze krijgen vervolgens een bewijs van inschrijving in het sterrenregister. 
 

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan de registratie in het sterrenregister. Er moet enkel een link zijn met gemeente. Ofwel is één van de ouders inwoner ofwel werd het kindje geboren in gemeente. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief