Lokaal bestuur Galmaarden neemt opnieuw deel aan de week van het water

C21

Lokaal bestuur Galmaarden neemt opnieuw deel aan de week van het water

De_week_van_het_water__kopie_
 
Van 22 tot en met 31 maart gaat de vierde editie van de Week van het Water door en dat laat het lokaal bestuur van Galmaarden niet zomaar voorbij drijven. Water is van onschatbare waarde: voor ons lichaam, voor ons voedsel en voor de planeet. In heel Vlaanderen zetten tientallen organisaties daarom elke dag in op waterkwaliteit, -natuur en -beleving. Ze nemen maatregelen tegen droogte en wateroverlast, produceren proper drinkwater. Daar mogen we trots op zijn.
 
 
Wandelroutes
 
Naar aanleiding van de Wereldwaterdag op 22 maart, vinden er tijdens de Week van het Water enkele activiteiten plaats. Zo organiseert de Vlaamse Milieumaatschappij een audiowandeling van 11 km. Op 15 locaties kan je via het scannen van een QR-code een audiofragment beluisteren.
De milieudienst zet opnieuw een wandelroute in de kijker die langs de Heetveldemolen en de Gemelingenmolen passeert. Bij elke molen vind je een QR-code met wat meer informatie. Deze wandeling start op het Marktplein in Galmaarden en is zo’n 5,5 km lang. Je volgt hiervoor de knooppunten 6 – 60 – 61 – 62 – 606 – 607 - 6
 
 
Een nieuw watertappunt!
 

Aan het sportcomplex van Galmaarden heeft het lokaal bestuur van Galmaarden, in samenwerking met De Watergroep, een watertappunt aangesloten. Door dit te voorzien, kunnen kinderen, wandelaars, fietsers en bezoekers gratis lekker fris drinkwater tappen. Zo hopen we mensen te stimuleren om meer water te drinken en trachten we het aantal plastic flesjes en zwerfafval te beperken. De Watergroep biedt alle gemeentes een gratis buitentappunt aan. Het verbruik en het jaarlijks onderhoud is ten laste van het bestuur. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief