Inwoners Flieterkouter worden al maanden gegijzeld door de wegenwerken in Tollembeek

C21

Inwoners Flieterkouter worden al maanden gegijzeld door de wegenwerken in Tollembeek

Editie_galmaarden_statiestraat_2__kopie_
Werken ook in het begin van de Statiestraat.- Foto Marc Colpaert
 
Al maanden zijn er werken aan de gang in de straten rond de woonwijk Flieterkouter in Tollembeek. Velen vinden het totaal niet leuk meer en anderen moeten vele kilometers omleiding volgen om op hun plaats van bestemming te geraken. Natuurlijk begrijpen de mensen dat men bij wegen- en rioleringswerken steeds het probleem heeft, dat dit de nodige hinder met zich meebrengt. Maar voor vele mensen uit Tollembeek begint het nu toch stilaan genoeg te worden.
 
Eerst waren het de werken in de Zeuningenstraat en de Muylebeekstraat in Tollembeek die gedurende maanden zorgden voor overlast en nog steeds. Toen kwamen de werken erbij van de Statiestraat, de Begijnhofstraat en Kramerijk. Al die werken samen zorgen ervoor dat de vele inwoners van die straten, maar ook de bewoners van de woonwijk Flieterkouter, al  maanden gegijzeld worden door deze werken. Op vraag van enkele mensen uit de Zeuningenstraat gingen wij even tot bij hen om te luisteren naar hun grieven  wat betreft de werken. "Wij zijn de werken in onze straat(de Zeuningenstraat), kostbeu, al maanden kunnen wij geen gebruik maken van een normale doorgang, soms gaat het enkele weken goed en dan wel weer niet meer en nu toen wij dachten dat de werken eindelijk achter de rug zijn, wel dan kregen wij een brief dat op maandag 25 maart de Zeuningestraat over een afstand van enkele tientallen meters opnieuw moet hersteld worden, dit gelooft je toch niet meer. Dus moeten wij op maandag al onze wagens buiten de werkzone plaatsen. De miserie zou maar 1 dag in beslag nemen, maar dat hebben wij de laatste tijd al meer dan genoeg gehoord. Ondertussen is Fons er bij gekomen en doet ook zijn verhaal. Mijn vraag is waarom moeten die werken allemaal samen van start gaan. Door de werken in de vijf straten is het voor sommige mensen noodzakelijk om een grote omweg te maken om op hun bestemming te geraken. Natuurlijk zal het resultaat een mooi afgewerkte straat dus een prachtig project zijn, maar het duurt nu toch al heel lang",aldus Fons. 
 
 

Sinds vorige week zijn er ook werken gestart in het begin van de Statiestraat in Tollembeek, zodat het doorgaand verkeer daar ook al niet meer mogelijk is. Nog een beetje en het centrum van Tollembeek is één grote bouwwerf, als dat maar goed komt. En ondertussen moeten vele mensen vele kilometers omrijden, voor op onze bestemming te geraken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief