Hoe zou het nog zijn met Ghislaine beter gekend als mevrouw Van Holen, de goedlachse vrouw uit Galmaarden

C21

Hoe zou het nog zijn met Ghislaine beter gekend als mevrouw Van Holen, de goedlachse vrouw uit Galmaarden

20240323_163057
Het gaat goed met Ghislaine.- Foto marc Colpaert
 
Ghislaine Van Den Haute of bij het grote publiek beter gekend als mevrouw Van Holen is al jaren een  bekend gezicht in het centrum van Galmaarden. Plots was ze er niet meer en veel mensen vroegen zich af waar is Ghislaine naartoe, is alles goed met haar enz. Deze lieve en vriendelijke vrouw, heeft altijd een lach op haar gezicht en blijft graag met iedereen een babbeltje slaan. Ook op tal van evenementen was Ghislaine van de partij en ze was een trouw lid van tal van verenigingen zoals de Breiclub van Galmaarden. 
 
Maar ondertussen werd Ghislaine ook al een dagje ouder(97) en door een ferme val half vorig jaar, moest ze herstellen en ondertussen kreeg ze een vaste verblijfplaats in het rusthuis de Baronie van Boelare in Geraardsbergen. Wij dus daar naartoe om na te gaan hoe het nog met mevrouw Van Holen gesteld was, want wij kregen nogal veel vragen van hoe is het nog met Ghislaine.  Van het verplegend personeel kregen wij in de Baronie te horen. "Die mevrouw is niet veel op haar kamer ze is steeds op stap," en dat is ook die dag correct, want haar kamer is verlaten. Wij dus op zoek door de gangen van het rusthuis en vinden Ghislaine wat later in een hoekje van het gebouw, samen met nog twee bewoners is ze gezellig aan het kletsen. Eerst is er ongeloof als ze ons opmerkt, maar dan begint haar gezicht te stralen en krijgen wij een warm onthaal gevolgd door een knuffel. 
 

Hoe gaat het nog met Ghislaine vragen wij op de vrouw af. "Ik zit hier goed, het eten is hier goed en de mensen helpen ons waar het nodig is. Ik blijf wel niet zoveel alleen op mijn kamer, want dat is niet zo leuk, maar ondertussen heb ik hier al vrienden gemaakt onder de bewoners en natuurlijk komen mijn kinderen ook heel dikwijls op bezoek", lacht Ghislaine. Ook al heeft ze al een zeer hoge leeftijd, ze wordt binnen enkele maanden 98 jaar, blijft Ghislaine steeds een zonnetje voor haar omgeving en dat is een toch een zo mooie eigenschap van deze vrouw. "Ik besef dat het voor iedereen beter was om de keuze te maken voor een rusthuis, ik word er ook niet jonger op (en opnieuw is er daar haar zo typerend lachje,red.), ik hoop wel dat het vlug wat beter weer zal worden, want dan kunnen wij buiten zitten tussen de bomen en kijken naar de eekhoorntjes. Of ik kan in de zomer nog een lekker ijsje gaan eten", lacht Ghislaine  Het was leuk babbelen met Ghislaine en wij hebben haar gezegd dat we zeker nog eens terug gaan komen.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief