Pinkstermaandag in Herne was opnieuw op de koppen lopen met parkeerproblemen en andere hinder als gevolg, de gratis bussen waren wel een goed idee

C21

Pinkstermaandag in Herne was opnieuw op de koppen lopen met parkeerproblemen en andere hinder als gevolg, de gratis bussen waren wel een goed idee

A_herne_wagen_
Heerlijk verkeerd geparkeerd. - Foto Marc Colpaert
 
Al jaren is de tweede Pinsterdag in Herne, de plaats waar men moest zijn en dit was ook dit jaar niet anders. Je kon er op bepaalde momenten terug op de koppen lopen, tijdens de jaarmarkt al was er een aarzelende start maar tot diep in de namiddag was het een drukke bedoening.  Met meer dan 500 marktkramers en bij een stralende zonnige dag zijn werd de kaap van 30.000 bezoekers waarschijnlijk gehaald. Maar parkeerproblemen zorgden toch voor wat frustraties bij tal van inwoners rond de jaarmarkt. De nieuwe gratis bussen van De Lijn waren dan weer een goede zaak.
 
Zoals wij al vertelden duurde het toch nog tot de klok van 11 uur voor de grote massa aanwezig was op deze jaarmarkt, maar dan was het volle bak tot zeker 17 uur. De zon was er, dan weer wolken, het was wisselvallig, maar gelukkig viel er geen regen. Het grote probleem van deze jaarmarkt blijft het parkeerprobleem. De gratis bussen van De Lijn was een eerste stap in de goede richting. Wij gingen even praten met één van de buschauffeurs van De Lijn. "Ik heb zeker 60 tot 70 mensen naar de jaarmarkt gebracht met mijn bus. Nu is het namiddag en vinden tal van mensen opnieuw de bussen van De Lijn om terug naar huis te gaan. Wat wel zou mogen veranderen is, dat het aantal busritten in de namiddag om het half uur zouden moeten rijden en niet om het uur, zoals nu het geval is", aldus deze chauffeur. Aangezien het de eerste keer was dat deze gratis bussen reden kan dit naar de toekomst nog veel verbeteren. Een extra parking ergens in de buurt van de Stationsstraat zou al een wereld van verschil zijn.
 
Verder werden alle straten rond de jaarmarkt overrompeld door wagens zoals in de wijk Groeneboom, stonden plots tientallen wagens geparkeerd, ook op tal van plaatsen waar het niet mocht. Alhoewel de wagen die met stip het meest verkeerd stond was in de Scherpstraat(foto) die gedeeltelijk in een zijstraat, op het voetpad en op de straat stond, maar die dag mag blijkbaar alles.  

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief