Gemeente Galmaarden zorgt voor nieuwe gedichten op de muur van het Baljuwhuis

C21

Gemeente Galmaarden zorgt voor nieuwe gedichten op de muur van het Baljuwhuis

Editie_galmaarden_gedichten_2__kopie_
De gedichten in de tuin.- Foto Marc Colpaert
 
Omdat de tekst van sommige gedichten niet meer leesbaar was, heeft de gemeente Galmaarden beslist om een nieuwe tekst op een kleiner formaat te plaatsen, op de bestaande gedichten, in de tuin van het Baljuwhuis. 
 
De gemeente Galmaarden in samenwerking met de cultuurraad plaatste door de jaren heen enkele  gedichten in de tuin van het Baljuwhuis.  Het was Jan Heyvaert uit Tollembeek die meer dan tien jaar geleden, het idee naar voren bracht om opnieuw een dorpsdichter te kiezen. Nadien kwam de vraag van de cultuurraad om ook iets te doen met deze gedichten. Daarom werd een gedicht van elke dorpsdichter zoals Roland Bourgoigenie, Albert Schrever en Jan Heyvaert en anderen, op de tuinmuur van het Baljuwhuis geplaatst. Het was de bedoeling dat deze gedichten daar bleven hangen en er elk jaar een nieuw gedicht van een nieuwe dorpsdichter bij geplaatst werd. 
 
Ondertussen worden er al lang geen dorpsdichters meer verkozen in Galmaarden, maar bleven de gedichten wel op de muur van de tuin van het Baljuwhuis hangen. Op sommige gedichten verdween de tekst van het gedicht en dus plaatste de gemeente onlangs op sommige gedichten nog eens de tekst, maar dan in een kleiner formaat. Zo kunnen alle bezoekers genieten van alle gedichten die aan de muur hangen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief