Gerda Persoons gaat als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen

C21

Gerda Persoons gaat als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen

20240528_200651
Gerda op de jongste gemeenteraad.- Foto marc Colpaert
Gerda Persoons gaat in Galmaarden als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen en verlaat samen met haar zoon Jonas De Boeck N-VA Pajottegem. Gerda Persoons werd in 2018 in Galmaarden op de N-VA lijst verkozen en heeft beslist om de N-VA-fractie te verlaten en als onafhankelijk gemeenteraadslid te gaan zetelen. Ook Jonas De Boeck, medeoprichter en eerste Voorzitter van N-VA Galmaarden, alsook voormalig gemeenteraadslid in Galmaarden, heeft ontslag genomen uit het bestuur van N-VA Pajottegem.
 
Vrouwonvriendelijk
Ter gelegenheid van de lijstvorming is duidelijk geworden dat het huidige leiderschap de vrouwen binnen het bestuur beschouwt als tweederangs. Het leiderschap vond geen enkele vrouw van het bestaande bestuur geschikt voor een prominente plaats op de lijst. Er diende een wit konijn gezocht te worden, zelfs een bestuurslid van een andere partij werd hiervoor aangesproken. Het is ook tekenend dat alle N-VA-gemeenteraadsleden en het kernbestuur mannen zijn. Van een dergelijke vrouwonvriendelijk bestuur, wens ik geen deel uit te maken, besluit Gerda Persoons.
 
Toxisch
Sinds de oprichting van N-VA Galmaarden in 2011 heb ik mij steeds ingezet voor de N-VA, maar blijkbaar wordt dit niet gewaardeerd door het leiderschap van N-VA-Pajottegem, stelt Jonas De Boeck. Ik stond hun blijkbaar gewoon in de weg en was geen meeloper, zoals door hun gewenst. De toxische sfeer was er te veel aan, waardoor ik N-VA Pajottegem verlaat. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief