Laatste artikels van Halle

C21

Confrerie Van De Vaantjesboer HALLE brengt de Halse Vontjesstoet

Img_5918
 

 Nu de teugels van de Coronapandemie wat worden gevierd, wordt het tijd om een stukje van de verloren tijd in te halen. Daarom organiseert de Confrérie van de Vaantjesboer als soort bevrijdingsfeest de Halse Vontjesstoet. Op (koop)zondag 3 oktober 2021 trekken de vijf Halse reuzen door de straten om te genieten van de herwonnen vrijheid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO De vaccinatiebus doet ook de Zennevallei aan

Editiepajot_bart_devill___vaccinatiebus
ingezonden foto
 

 

Wie toch nog niet gevaccineerd is tegen het coronavirus, kan dit weldra dicht bij zijn/haar huis en zonder afspraak in de vaccinatiebus. Inderdaad, deze doet weldra ook de Zennevallei en Zoniën aan. Uiteraard zijn er enkele voorwaarden die men in het oog moeten houden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/HALLE Fanfare Sint-Jozef Kesterbeek-Dworp bijt spits af in Halle

Editiepajot_bart_devill___sint_jozef_kesterbeek_dworp
foto Bart Devillé
 

 

Op zondag 12 september wordt de grote markt in Halle nog eens ingenomen door de muziek. In samenwerking met Vlamo en de stad Halle wordt er vanaf 1Ou een promenadeconcert en de muziek zal er weerklinken tot na 17 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLe houdt monumenten open . Het programma

Affiche-smaakhalte-brabant-2
ingezonden afbeelding
 

Open Monumentendag is het grootste eendagsevenement in Vlaanderen met 700 activiteiten in meer dan 400 lokale erfgoedsites. Ook in Halle kan je op zondag 12 september heel wat beleven met een programma dat alle zintuigen prikkelt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - A8 twee nachten afgesloten

B3f3e8b9-ca37-5f35-606b-9039528a4208
©Wegen en Verkeer
 

Wegen en Verkeer plant in de week van 13 september een grondig onderhoud van de A8 in Halle. Van maandag tot woensdag wordt ‘s nachts gewerkt aan de op- en afrittencomplexen van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23). Van donderdag tot zaterdag is de A8 zelf aan de beurt. Dan krijg het stuk tussen de Edingsesteenweg en de Rodenemweg een nieuwe asfaltlaag. Vrijdagnacht en zaterdagnacht wordt de A8 volledig afgesloten, het verkeer moet dan in beide richtingen een omleiding volgen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

Blue-bike trakteert op gratis lidmaatschap

Schermafbeelding_2021-09-09_om_20
 

 Van 16 tot 22 september is het opnieuw de Week van de Mobiliteit. In heel Vlaanderen zijn er die week allerlei acties die mensen laten proeven van duurzame mobiliteit. Fietsdeelplatform Blue-bike trakteert naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit op een jaar gratis lidmaatschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2021
Marc Sluys
 

Zondag 19 september: Gooikse Pijl en rommelmarkt

Gooikse_pijl_
 

 Op zondag 19 september wordt de 18de editie van de Gooikse Pijl gereden. De wielerwedstrijd start dit jaar voor het eerst in Halle. Diezelfde dag is er ook rommelmarkt. Om alles vlot te laten verlopen, geven we je graag wat extra informatie.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2021
Marc Sluys
 

Fietskrakken: veilig en met veel fietsplezier naar het secundair onderwijs in HALLE

Gemarkeerde_fiets_
 

 Met het project ‘Fietskrakken – Veilig in het verkeer op alle vlakken’ zorgt stad Halle dat alle leerlingen uit het 6de leerjaar hun middelbare schoolcarrière straks veilig en met veel fietsplezier starten. Samen met Basiel slaan de Halse scholen en de stad hiervoor de handen in elkaar. De bedoeling is dat alle leerlingen zich de belangrijkste fietsthema’s eigen maken – van de verkeersreglementering tot een vlotte fietsvaardigheid - en zo hun Fietskrak-diploma behalen. Bovendien wacht de ‘Super Fietskrakklas’ een extra beloning!  

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LEMBEEK Boon Oude Geuze VAT 31 bekroond tot ‘beste geuze ter wereld’

Auto-15
 

 Vandaag raakte bekend dat de Boon Oude Geuze VAT 31 op de World Beer Awards 2021 werd verkozen tot ‘beste geuze ter wereld’. “Dat is voor iedereen van onze brouwerij een enorme opsteker, want er kruipt heel wat tijd in het maken van dit soort bieren. Voor deze Oude Geuze Boon VAT 31 was dat 5,5 jaar: brouwen, vier en een half jaar rijping op eiken foeder en tot slot nog eens een goed jaar rijping op fles”, legt Karel Boon uit. “Dan hebben we het nog niet over het werk dat we dagelijks doen om de ideale grondstoffen te selecteren en de continue kwaliteitszorg.” 


 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2021
Marc Sluys
 

Hallemoe op iets koule in HALLE

Affiche_revue2021
 

 Na 3 jaar... eindelijk weer een revue in Halle! Verwacht je aan een zot, ontroerend, wervelend totaalspektakel. Boordevol Halse humor en verwijzingen naar actuele gebeurtenissen. Voor de revue werden 8 sketchen en 11 nieuwe liedjes geschreven in het Halse dialect.  Maar er zijn ook ludieke filmpjes, dans-acts en gastoptredens van internationale artiesten. Tickets kosten 15 euro en zijn te koop vanaf 6 september, enkel op www.gruutemet.be

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2021
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 27 aug 2021
Marc Sluys | 27 aug 2021
Marc Sluys | 20 aug 2021

archief