Laatste artikels van Halle

HALLE - Plaatsing schuilhuisje Arkenvest wordt uitgesteld

Halle
EP

UPDATE; Van Vic VanCutsem (een erg frequent busgebruiker) kregen we een reactie. Volgens hem is de inplanting op deze plaats een miskleum. Zie lager

We kregen een tweede reactie van Marc Pieters

 Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken plande het stadsbestuur de plaatsing van het schuilhuisje aan de Arkenvest en de verzorging van de mammoetboom in het Elisabethpark gelijktijdig tijdens de eerste dagen van de krokusvakantie. De aannemer merkte echter een productiefout in het geleverde schuilhuisje op: de lak waarmee het frame van het bushokje geschilderd werd komt heel gemakkelijk los. Omdat dit euvel niet ter plaatse te herstellen is, werd het schuilhuisje terug naar het productiecentrum gestuurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Feestzone Beestenmarkt verhuist naar Maandagmarkt en Ninoofsesteenweg

Carnaval_halle_2017
EP

 Enkele dagen geleden verscheen in de pers dat de feestzone op de Beestenmarkt dit jaar verhuist naar het Oudstrijdersplein tijdens carnaval Halle. Deze informatie klopt niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - De Leste Kannekes winnen carnaval top 100

Kannekes_1
Foto Emile Devogeleer
 

 Victoria’s Nacht van de Carnaval top 100 zit erop. Wat een waanzinnig feestje was dat zeg! Dikke merci voor de top-ambiance!! Voor het eerst werd het een avondvullend evenement, de publieke belangstelling was groot. Dus er komt zeker een 2de editie in 2018. De uitslag!  De Leste Kannekes kregen de meeste stemmen van de luisteraars en staan dit jaar op nummer 1 met “mottige duus”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Nieuws uit de bib

Bib_p200
EP

 Tijdens de Jeugdboekenmaand (1 tot 31 maart) valt er voor avonturiers van 8 tot 12 jaar een digitale ontdekkingsreis te beleven in de bibliotheek van Halle. Met de smartphone of tablet in de hand kan men meespelen met ons spel. Vragen gidsen je doorheen de bibliotheek. Onderweg valt er heel wat te beleven: verrassende filmpjes, dartele muziek en korte tekstfragmenten die tot de verbeelding spreken. Op deze manier leer je niet alleen veel moois kennen, maar verken je ook het thema M/V/X. Wie alle opdrachten tot een goed einde brengt, maakt kans op een fantastische prijs! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

SK HALLE verliest carnavalsclash tegen Eendracht Aalst.

Carnaval_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Traditie getrouw is er de eerste avond van carnaval Aalst, op vrijdagavond de carnavalsmatch in het voetbal.Dit jaar werd deze wedstrijd een unicum in de geschiedenis van Eendracht Aalst, de twee grote carnavalssteden Aalst en Halle moesten het tegen elkaar opnemen in het tweede amateur van de Belgische competitie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Kinderen vieren hun carnaval

Kindercarnaval
Foto Felix Merckx
 

 Op zaterdag 18 maart nodigen ze de kleinsten onder ons uit om samen hun carnaval te vieren.Kindercarnaval, het grote feest voor de allerkleinsten. En of ze er van genieten… het is altijd weer een feest als de deuren van cc ’t Vondel openzwaaien en de jonge meute de zaal binnenstormt

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Actieplan moet aantal fietsdiefstallen met 15 procent terugdringen

Fietsen
Ingezonden foto

 N-VA Halle raadslid Wim Demuylder vroeg tijdens de recentste gemeenteraad een stand van zaken in verband met het beloofde actieplan tegen fietsdiefstallen. De burgemeester liet weten dat de politiezone Zennevallei er voor geopteerd heeft om een globaal actieplan uit te werken voor het volledige grondgebied van de zone. 80 procent van de fietsdiefstallen gebeuren in Halle, maar het plan moet ook perfect toepasbaar zijn in de andere gemeenten van de zone. Bedoeling is om het aantal feiten dit jaar met 15 procent te doen dalen in vergelijking met 2016. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE tekent in op de engagementsverklaring "Global goals, local focus

Gemeenteraad_2013
EP

 Op 27 september 2015 engageerden 193 landen zich in de schoot van de Verenigde Naties om de 17 nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Global Goals for Sustainable Development of SDG's) te verwezenlijken tegen 2030. Deze doelstellingen vervangen de Millenniumdoelstellingen die eind 2015 zijn vervallen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

FP HALLE - GOOIK wint de topper in Charleroi met 1-5

Logo_halle_gooikkopie
EP

  FP Halle-Gooik trok naar Charleroi voor een onvervalste topper. Charleroi besloot het spel heel gesloten te houden en we kregen dus een weinig aantrekkelijke partij voorgeschoteld. Het balbezit was van Halle-Gooik dat daar aanvankelijk te weinig mee deed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
ep
 

Waterwegen en Zeekanaal NV vraagt stedenbouwkundige vergunning aan voor de aanleg van de Zuidbrug in HALLE

Editiepajot_halle_kanaal_1_foto_felix_merckx
Felix Merckx

 Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaall NV heeft  de aanvraag ingediend voor de stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van de nieuwe Zuidbrug in Halle. Het openbaar onderzoek over deze vergunningsaanvraag loopt van 27 februari tot 28 maart 2017. Het vergunningsdossier en de plannen kunnen ingekeken worden op de dienst ruimtelijke ordening van de stad Halle tijdens de openingsuren van de balie of op afspraak in de kantoren van Waterwegen en Zeekanaal, Oostdijk 770 in Willebroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 23 feb 2017
Felix Merckx | 23 feb 2017
Felix Merckx | 23 feb 2017
Felix Merckx | 22 feb 2017
Felix Merckx | 20 feb 2017
Emile Devogeleer | 17 feb 2017

archief