Laatste artikels van Halle

C21

De Cultuurraad HALLE reikt om de twee jaar de Cultuurduivel uit. Genomineerden gekend.

Img_5600
De 4 genomineerden met enkele leden van de raad. Foto © Marc Sluys
 

 In Halle reikt De Cultuurraad om de twee jaar de Cultuurduivel uit aan de vereniging of persoon die door de algemene vergadering van de cultuurverenigingen met de meeste stemmen wordt verkozen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE zet Fair Trade in de kijker

Image2

De stad Halle is al 10 jaar lang FairTradeGemeente en daar zijn we best trots op. Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Fair Trade op 8 mei hangen we daarom het FairTradeGemeente-bord op aan de ingang van het stadhuis. Zo kunnen alle bezoekers meteen zien dat de stad Halle eerlijke handel hoog in het vaandel draagt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE - Eurosongkenners André Vermeulen en Geert Vanhassel in BAERT EN BRAILLARD

Lkkfogcmdjkjkhpj
 

De  eurosongfestivalkoorts laait weer in alle hevigheid op. Na het corona-oponthoud van vorig jaar maakt Europa zich weer enthousiast op het grootste liedjesfestival ter wereld. En dat doen ze ook bij Stadsradio Halle. Volgende maandagavond ontvangen Kris Baert en Ben Braillard twee absolute kenners in hun gelijknamig programma. Tussen 18 en 19 uur hebben ze niemand minder dan André Vermeulen in de praastoel zitten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

De politiezone ZENNEVALLEI steunt de lokale handel en horeca

Politie_zone
 

 Velen hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdag is het dan zo ver: de terrasjes mogen worden geopend. Echt ideaal weer zal het niet zijn, maar niettemin, zullen vele mensen afzakken voor een lekker hapje en drankje. De zaakhouders bereiden zich alvast voor op de heropening. Maximaal 4 stoelen per tafel en tussen de tafels 1,5 m afstand, mondmaskers, handgels, ontsmettingsmiddel, … en natuurlijk voldoende voorraad eten en drinken.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2021
Marc Sluys
 

In de ban van het Eurovisiesongfestival met Benny

Benny_in_stockholm
Benny in Stockholm. Foto ingezonden
 

 Graag laten we je kennis maken met Benny Van Roey uit Halle. Al enkele jaren weerman bij de Halse radio Victoria. Nu krijgt hij ook de kans om een radioprogramma te maken over zijn andere passie: het Eurovisiesongfestival. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Schrijf u in voor opgewekte babbel met Pajotten

Aankondiging_voor_20_mei
PAJOTTENLAND – Schrijf u in voor opgewekte babbel met Pajotten - © Deschuyffeleer
 

Na ruim twee jaar studie en overleg met zowel beleidsmakers, experten, bedrijfsleiders als bewoners stelt het projectteam Opgewekt Pajottenland - met in het voortouw coördinator Carolien Ruebens - zijn strategisch project en de landschapsvisie voor aan het grote publiek.  Dit zal gebeuren tijdens een ‘Opgewekte babbel met Pajotten ’......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© odelieve Deschuyffeleer
 

3 500 pakjes sigaretten in beslag genomen in PZ ZENNEVALLEI

Inbeslagname_sigaretten
De sigaretten werden in beslag genomen. Foto PZ Zennevallei
 

 Al enige tijd zet de politiezone extra capaciteit in functie van overlast en andere vormen van kleine en grote criminaliteit. Zo kreeg de zone afgelopen jaar groen licht om het korps met 10 voltijds equivalenten uit te breiden met inspecteurs scorpio-interventie. Scorpio staat voor Strijden tegen Criminaliteit en Overlast door te Reageren, Patrouilleren, Informatie te vergaren en Opvolging te verzekeren. De inspecteurs met aangepast profiel zetten zich in door patrouilles en controles te voeren in hoofdzaak gericht op overlast. De extra patrouilles, al dan niet anoniem, leveren ook week op week resultaat op, zoals op de avond van 19 april.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2021
Marc Sluys
 

Rotonde Bevrijdingsplein HALLE veiliger voor fietsers

Schermafbeelding_2021-03-22_om_21
 

 Een aannemer voert aan het Bevrijdingsplein in Halle in de loop van de maand mei werken uit in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer.
De rijweg van de rotonde wordt smaller gemaakt om de rotonde veiliger te maken voor fietsers. De rotonde zal tijdens de werken open blijven voor het verkeer, maar het autoverkeer zal een halve dag  lang vertraagd verlopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2021
Marc Sluys
 

GOOIK - Steven gaat op bedevaart naar Halle om zijn poppentheater te redden

2020_-_ja_ja_theater116lr
Met deze fiets gaat Steven van start.- Ingezonden foto
 
Steven Cannoot uit Gooik dacht, niets doen is geen optie, en dus gaat hij op zondag 2 mei met een speciale fiets naar Halle op bedevaart, om zijn poppentheater te redden. Op bepaalde plaatsen op zijn weg gaat hij even halthouden. Natuurlijk door de corona is het niet mogelijk om massaal Steven te komen aanmoedigen

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Kinderfiets ontlenen voor een prikje in de Fietsbieb in HALLE

178742381_316835976494814_5982877695898554122_n
Foto ingezonden
 

 Kinderen groeien snel maar hun fiets groeit helaas niet mee. Om de dure kost van telkens een nieuwe aankoop te vermijden, kunnen ouders er binnenkort eentje ontlenen in de Fietsbieb in ruil voor een vaste jaarlijkse vergoeding. Zo zetten we in Halle zoveel mogelijk kinderen op de trappers!


 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 29 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2021
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief