Laatste artikels van Halle

HALLE - Terugblik op filmavond Mpokolo

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Verleden week zat de zaal Simmebrug in Buizingen helemaal vol. De ca.75 aanwezigen uit Halle en de rest van Vlaanderen waren diep onder de indruk van het filmgebeuren. De door Jan Steenhouwer gemonteerde film gaf een goed beeld van het leven zoals het is in en rond Mpokolo wa Muoyo, het opvangcentrum dat in Kananga al 25 jaar kinderen, op de vlucht of verwaarloosd, opvangt en heroriënteert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE – Halse Dansmariekes nodigen iedereen uit op hun tweede Novemberfest

Dsc_1377_01__large_
 

 Na het groot succes verleden jaar hebben de Halse Dansmariekes besloten om dit Oberbayerenfeest ook dit jaar te organiseren. Op 24 november wordt de zaal De Kring in Lembeek opnieuw omgebouwd tot een echte 'Bierhauser' met Duits bier en gerechten. Voor de gepaste ambiancemuziek wordt ook dit jaar een beroep gedaan op het muzikale trio 'Die Gipfelfreunde' uit Limburg samen met SDL Events.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE herdenkt het einde van "DEN GROTEN OORLOG"

Img_0503
 

Onder grote belangstelling werd ook te Halle, de honderdste verjaardag van het einde van WO1 herdacht. De herdenkingen startten te Lembeek met een plechtige eucharistie viering in de Sint-Veroonskerk, met muzikale begeleiding door de Lembeekse Brass Friends, om vervolgens de herinneringsfakkel komende van Klabbeek te begeleiden naar het helden monument, gevolgd door toespraken, een naamafroeping van de gesneuvelde Lembekenaren door de kinderen van de van de basisscholen, een medaille uitreiking, en een bloemenhulde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Bloedinzamelingen Halle

Dsc_5295__large_
 

 Op 22 november en 05 december is het weer zover,Laatste bloedcollecte in Halle voor 2018. Donderdag 22-11-2018 gaat in CC 't Vondel de bloedcollecte door vanaf 15u tot 20u. Na je bloedafname kan je genieten van een lekker vers gebakken pannenkoek. Woensdag 05-12-2018 gaat de bloedcollecte door in het AZ Sint Maria Ziekenhuis vanaf 15u30 tot 19u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2018
Devogeleer Emile
archief foto © Devogeleer Emile
 

Controle aan het station van HALLE

Editiepajot_politielogo

Afgelopen vrijdag was er opnieuw veel blauw te zien in en rond de omgeving van het station van Halle. Verschillende ploegen en een drughond stonden opgesteld voor een gecoördineerde controle, eerst aan het station en even later ter hoogte van een gokkantoor in het centrum van Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE – 58 tekens aan de wand

Dsc_0744_01__large_
 

 Op 18 juni 2000 kwamen 58 mensen uit China om tijdens hun tocht van Rotterdam naar Dover. Zij werden vervoerd in een gesloten container en stierven door een gebrek aan zuurstof. Zoals toen vele mensen in Europa, was ik zwaar onder de indruk van deze gebeurtenis. De gedachte eraan liet me niet los en ik voelde het ook fysiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Het Lindegroen nodigt uit voor de vierde editie van Lindegroen Feest

Editiepajot_halle
Ingezonden flyer

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november 2018 nodigen de vrienden van het Lindegroen je uit voor hun 4de feestweekend. Sinds hun oprichting in 2015 wil de vrijwilligersorganisatie te Buizingen de zaal wekelijks open stellen voor allerhande sociale activiteiten. Tijdens hun feestweekend, Lindegroen Feest, kunnen jong en oud deelnemen aan diverse activiteiten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE - Boek ‘Het Hallerbos’

2018-10-19_boekvoorstelling_hallerbos__foto_s_steven_teurlings__132_resize
 

In de lente overspoelen meer dan 300.000 bezoekers van over de hele wereld het Hallerbos. De paarse pracht van de hyacinten betovert. Maar het Hallerbos biedt zoveel meer. Het nieuwe boek Het Hallerbos brengt zijn enorme biodiversiteit  prachtig in beeld en biedt een ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van het bos.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

HALLE - Eerste editie van 15 workshops Me Time

Me_time__large_
 

 Me-time is tijd die helemaal, voor de volle 100%, voor jou is. Die je helemaal aan jezelf mag besteden. We-time is de tijd die je samen met anderen doorbrengt en waar jij zelf meer energie of geluk uit haalt. Op zaterdag 1 december staat die Me/We-time centraal tijdens 15 workshops, activiteiten en lezingen in cultuurcentrum ‘t Vondel in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

FP Halle-Gooik zorgt voor 24 op 24 na 0-6 winst op Roselies

Futsal_hg
 

FP Halle-Gooik trok drie dagen voor de afreis naar Litouwen naar My Cars Roselies, dat in zijn vorige thuismatch nog de maat nam van FT Antwerpen.

De eerste helft was zeer onderhoudend met een steriele druk van Halle-Gooik maar gewezen nationale Doelman Morant toonde dat hij nog steeds van wanten weet. Hij moest zich slechts één maal gewonnen geven op een schot van Grello.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2018
Devogeleer Emile
e.p
 
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 09 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 nov 2018
Olaf Feldberg | 04 nov 2018
Olaf Feldberg | 03 nov 2018

archief