Laatste artikels van Halle

HALLE – Nieuwjaarsreceptie CD&V HALLE

Uittredende_mandatarissen
 

 Op vrijdag 18 januari hield CD&V Halle haar nieuwjaarsreceptie in zaal Lindegroen in Buizingen. Aan het begin van de nieuwe legislatuur was het een bijzondere receptie. De nieuwe mandatarissen kregen de kans om een woordje te zeggen tegen het aanwezige publiek, maar de partij nam tegelijk ook afscheid van de mandatarissen die vanaf 2019 geen functie meer vervullen in het stadsbestuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

FP Halle-Gooik blaast Malle-Beerse weg in topper met 15-0

Dsc_2789_01__large_
 

 FP Halle-Gooik kreeg met KK Malle de ploeg op bezoek die het hen in de heenronde heel moeilijk maakte, In de Bres was daar zeer weinig van te merken, Halle-Gooik speelde 40 minuten lang op een zeer hoog niveau en Malle-Beerse kraakte helemaal na de rust. Voor de rust kon Malle de score nog beperken maar na goals van Leo, Leitao, Patias, Dujacquier & Grello gingen we toch met 5-0 rusten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Kunstenaarskoppel Jeanne Fastenaekers en Hendrik De Greef stellen tentoon in wzc Zonnig Huis

Dsc_2769_02__large_
 

 Het gebeurt niet vaak dat een kunstenaarskoppel samen hun kunstwerken exposeren, vandaag was dit het geval met Jeanne Fastenaekers en haar echtgenoot Hendrik De Greef. Jeanne haar passies zijn schilderwerken in acryl en kantklossen. Die ze dan samen brengt tot een prachtig kunstwerk.

Hendrik vindt voor zijn inspiratie en de natuur en in de stad. Hij maakt voornamelijk abstracte werken in acryl en gebruikt ook allerlei materiaal om zijn werken vorm te geven zoals zand en stoffen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Literair Feest Lembeek Vrijstaat

Dsc_4197__large_
 

Op zaterdag 2 februari (20u) organiseren cc ’t Vondel en de bibliotheek een literair feest in brouwerij Boon onder de noemer ‘Lembeek Vrijstaat!’

Tijdens het Ancien Régime was Lembeek werkelijk een vrijstaat. Op het brouwen van bier en het stoken van jenever werden geen taksen geheven. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Lembeek toen meer dan 50 brouwerijen en stokerijen telde en het dorp uitgegroeide tot een soort Monaco aan de Zenne.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Stad Halle krijgt 300.000 euro voor stadsvernieuwingsproject

Dsc_0004__large_
 

 Vlaams minister van Stedenbeleid Liesbeth Homans kent aan 5 projecten, waarvan 1 van de stad Halle, subsidies toe om vernieuwende projecten op te starten om hun steden leefbaarder en duurzamer te maken. Voor Halle gaat het om een subsidie van 300.000 euro.

Jaarlijks lanceert minister Homans een thema waarrond steden en gemeenten vernieuwende initiatieven kunnen indienen. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Groen en water in de stad’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

1.7 miljoen euro woonpremies voor 2.374 Vlaams-Brabanders

Webp

 De provincie Vlaams-Brabant biedt premies voor dak- en zoldervloerisolatie en de plaatsing van superisolerend glas. Daarnaast zijn er ook premies voor woningaanpassingen voor ouderen en personen met een beperking. In 2018 hebben 2.374 Vlaams-Brabanders een van deze premies ontvangen. Goed voor een budget van 1.732.718 euro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
 

Sportoase Hallebad HALLE telde 260.000 bezoekers

Img_2234
 

 Sportoase Hallebad Halle vierde in september 2018 haar tweede verjaardag en mocht het exploitatiejaar positief afsluiten. Meer dan 260.000 bezoekers vonden in 2018 hun weg richting Sportoase Hallebad en konden hierbij kiezen uit een uitgebreid aanbod aan sporten en activiteiten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Koloniaal verleden van Halle op de korrel genomen in het stadspark

Leopold_halle
 

 Ter gelegenheid van de herdenking van de moord op Patrice Lumumba werd er aan het beeld van Leopold II in Halle een symbolische actie georganiseerd. Patrice Lumumba werd vermoord op 17 januari 1961.

Onder het motto ‘klimop op Leopold’ werd klimop over het beeld gehangen met een kritische duiding van Leopold II en het Belgisch kolonialisme

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE – Dementiehond in WZC Sint-Augustinus

Dementiehond
 

 In WZC Sint-Augustinus komt hond Joske regelmatig mee naar het werk met onze ergotherapeute Femke voor een kort bezoek als knuffel- en aaihond om individueel of in groep de bewoners  een verzetje te bieden. Het heeft altijd veel succes en kan veel betekenen voor bewoners. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het aaien van een hond heel wat positieve effecten heeft :

-          Vele bewoners hadden vroeger ook een hond dus er is een herkenning. Mensen voelen zich soms eenzaam en door de aanwezigheid van de hond is de eenzaamheid niet meer zo sterk. De hond geeft een gevoel van thuiskomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE – Henriette Teurlings bracht na zestig jaar de meisjes Gidsen opnieuw bij elkaar

Dsc_2719_01__large_
 

 Oud-groepsleider Henriette Teurlings (84) vond het fijn om de meisjes Gidsen van Halle nog eens, na zestig jaar, samen te brengen voor een gezellig onderonsje.

Ongeveer 30 meisjes Gidsen van toen waren op de uitnodiging in gegaan en zakten af naar de cafetaria van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle. De meisjes van toen kwamen van zowel uit Leuven, Wallonië en de Belgische kust

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Devogeleer Emile | 10 jan 2019
Hugo Devillé | 09 jan 2019
Devogeleer Emile | 08 jan 2019
Marc Sluys | 04 jan 2019
Devogeleer Emile | 02 jan 2019
Devogeleer Emile | 02 jan 2019
Devogeleer Emile | 02 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Devogeleer Emile | 29 dec 2018

archief