Laatste artikels van Halle

Mireille optiek reeds 30 jaar in HALLE

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 

Mireille optiek is een moderne optiekzaak die sinds 1987 gevestigd is op de Brusselstraat in het centrum van Halle. Mireille haar zaak groeide uit van een kleine zaak, tot nu een gevestigde waarde ver bekend tot buiten Halle. Mireille optiek is na 30 jaar gekend omwille van haar uitstekende vakmanschap en service, met aandacht en tijd voor de klant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

HALLE - Linda is de ‘Miss brocante’

Brocante_1
Linda werd verkozen tot (miss brocante. (Foto's Felix Merckx
 

Elke derde zondag van de maand gaat op en rond de Grote Markt van Halle de maandelijkse rommelmarkt door. De organisatoren zorgen steeds voor animatie. Zo was er deze maand de miss brocante verkiezing. Dit is een ludieke verkiezing onder de standhouders die verliep onder het thema  " Halle 750 jaar Mariastad". Negen kandidaten stelden zich voor. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Emiel en Odile zijn 60 jaar getrouwd

Milo_1
Foto's Olaf
 

 Emiel  Debroyer en Odile Gansmane, beter bekend als “Milo en Moes” vierden hun diamanten bruiloft. Velen herinneren zich de hun beenhouwerij op de Brusselse steenweg, deze heeft op de valreep na 100j aar bestaan. Menig Hallenaar kwam er regelmatig over de vloer. Het mag gezegd worden dat door de ambachtelijk gemaakte wildpastijen, de zelfgemaakte gekookte hesp, wild en gevogelte producten van de beenhouwerij als speciaalzaak was gekend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 

“Toon moet in HALLE blijven”

Toon_moet_in_halle_blijven
Op de foto: Bart Ide, Jerome Pierreux, Jan Pierreux, Toon Gyselbrecht, Mathias Pierquin en Bram Ghysels. (Ingezonden)
 

 Twee weken terug kwam het bericht dat de salesianen van Don Bosco Halle de stad de komende zomer moeten verlaten. Ze worden ergens in Vlaanderen geplaatst in een andere Don Bosco instituut. “Een schande”, zo reageren vrienden van salesiaan Toon Gyselbrecht. “Het is ontzettend jammer dat ze Toon van ons willen wegnemen. Hij is onze vriend en we willen niet dat hij vertrekt. We hebben de indruk dat alles boven zijn hoofd beslist wordt. Toon wil Halle niet verlaten. Wordt er wel naar hem geluisterd?”, vraagt vriend Mathias Pierquin zich luidop af. Hij startte samen met vrienden van Toon een petitie op het internet om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om Toon in Halle te houden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Frank Boon is de nieuwe ereburger van HALLE

Boon_1
Foto's Felix Merckx
 

 Nadat hij in 2008 al het ereplakket van de stad Halle kreeg, werd hij nu ook ereburger van de stad. Door het brouwen van zijn geuze, kriek en andere zette hij Halle op de wereldkaart . Hij zette zijn eerste bescheiden stappen in de lambiekwereld in 1975 als geuzesteker en handelaar in streekbieren in Halle. In 2006 koos de Halse Persclub hem al tot persoon van het jaar in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - 2600 vierkante meter nieuw voetpad verfraait Stroppen

Brusselsesteenweg
Foto Felix Merckx
 

 De werken op de Brusselsesteenweg, tussen de Jacminstraat en Uylenbroeckstraat, zijn afgerond. Er werden nieuwe voetpaden aangelegd. Van één van de werken is Halle al verlost, maar deze week beginnen er anderen aan de Nederhembrug die voor veel verkeersmiserie zullen zorgen (zie https://editiepajot.com/regios/7/articles/54399 )

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Vrijgezellenweekend start in Lucie Lambert

Marjolein
Foto Olaf
 

 Vele oudjes waren in Lucie Lambert getuigen van het begin van de mooie romance tussen Marjolein Van Roy en Tom Vande Gucht, daarom vonden ze het ook zo belangrijk om het vrijgezellenweekend daar te starten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 

Zaterdag werd er in HALLE gewinkeld in de sfeer van de jaren 50 en 60

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Mustang & Co uit Saintes palmde de Grote Markt in
 

De Halse handelaars hielden voor de tweede keer ‘De Halse Happy Days’. Je kon er zaterdag winkelen en ondertussen genieten van een modeshow en een demonstratie Line dancing op de Bergensesteenweg. Er waren ook talrijke old-timers te zien in het winkelcentrum en in de Basiliekstraat  stonden er foodtrucks om de klanten te verwennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

HALLE heeft zijn ‘tuttenboom’

Tut_1
Foto's Felix Merckx
 

 De zesde editie van de Samenspeeldag had plaats op Speelplein Joepie, Brouwerijstraat 32 in Halle. Ze organiseren jaarlijks deze Samenspeeldag tijdens de Vlaamse Week van de Opvoeding (16 tot 23 mei). Aan het Huis van het Kind werd ook de eerste tuttenboom geplaatst

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merskx
Felix Merckx en Emile Devogeleer
 

HALLE - Meiboomstoet

Academie_1
Foto's Olaf
 

 De Meiboomstoet trok weer door de Halse straten en dat  reeds voor het zesde jaar op rij. Kinderen van de kinderateliers in academie ‘de Meiboom’ wandelden in stoet met hun kunstwerken door de stad. Zij vormden zo een wandelende tentoonstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 20 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 19 mei 2017
Felix Merckx | 19 mei 2017
Felix Merckx | 19 mei 2017
Felix Merckx | 18 mei 2017
Felix Merckx | 17 mei 2017
Emile Devogeleer | 16 mei 2017
Elsie De Greef | 15 mei 2017
Elsie De Greef | 13 mei 2017
Emile Devogeleer | 13 mei 2017

archief