Laatste artikels van Halle

HALLE - Verkoeling in de basiliek

200224halle104klein
 
Gaan wandelen in het bos, een opblaasbaar zwembadje in de tuin, ijsjes eten … allemaal goede oplossingen om de heetste zomerdagen door te komen. Maar de Sint-Martinusbasiliek in Halle is anders ook nog een goede optie om aan je lijst toe te voegen. Het is er heerlijk koel en er valt heel wat te ontdekken voor het hele gezin! 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jul 2020
PenZine
 

HALLE - Waar natuur en spel elkaar kruisen: het Warandepark

Img_20200515_151306_resized_20200519_120955579
 

Twee fascinerende poelen, natuurlijke speelelementen die de fantasie prikkelen, een educatief pad, een mysterieus bosje en een speelweide. Wat begin jaren negentig nog grotendeels maïsveld was, is nu een prachtig stukje toegankelijk groen in hartje Essenbeek. Welkom in het Warandepark!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jul 2020
PenZine
 

HALLE - Afrit Tubize op de A8 dicht richting Doornik

20200512_ligging_a8_structureleonderhoudswerken_a8deel1_0
©Wegen en Verkeer
 

Vernieuwing wegdek A8: op- en afrit Tubeke (nr. 23) richting Doornik afgesloten vanaf 31 juli

 Het Agentschap Wegen en Verkeer start op vrijdag 31 juli met de tweede fase van grote vernieuwingswerken op de A8 in Halle. Tijdens de werken, ter hoogte van Tubeke, zal het verkeer in de beide rijrichtingen maar over een rijstrook kunnen rijden, zoals de afgelopen weken al het geval was. Tijdens de nieuwe fase zullen echter ook de oprit en de afrit in Tubeke (nr. 23) voor het verkeer in de rijrichting van Doornik afgesloten worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Villa Reumont staat te koop, nieuwbouwproject zou afgevoerd zijn

Outlook-jnl0nump

Heet van de Naald:  de Villa Reumont staat te koop.   Zopas is dit gemeld door het Comité dat zich tegen de sloop en vervanging ervan door een appartementsblok  verzet. Het Comié gaat er van uit dat de villa bewaard blijft.  Ziehier hun net binnengelopen bericht: 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - OEH Flanders Cup-meeting wordt afgelast

Editiepajot_bart_devill___oeh

Atletiekclub Olympic Essenbeek-Halle (OEH) moet jammer genoeg meedelen dat de geplande Flanders Cup-meeting van zaterdag 1 augustus 2020 in Huizingen wordt AFGELAST.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2020
Sam Herremans
ep
 

HALLE - Slimme telefoon voor elke Colruytmedewerker

Colruyt_connected_store
©Colruyt Halle
 

Alle winkelmedewerkers van Colruyt kregen de afgelopen maanden een persoonlijke smartphone van het werk. Zo  wil de firma een 'connected store' worden . Ze zal ook de andere winkelformules verder digitaliseren.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Colruyt Academy heeft nieuw aanbod in september

Lancering_nieuw_programma_q4_2020_nl
©Colruytacademy
 

De Colruyt-groep herstart in september haar  workshops onder de naam "Colruyt Group Academy", na een gedwongen coronapauze.  Colruyt maakt zich sterk dat dat veilig kan, en speelt meteen in op actuele thema's.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2020
 

HALLE - Geen braderie, wel koopjes

Image005

Vanwege de stijgende coronacijfers, organiseren de Verenigde Handelaars dit jaar geen braderie zoals we dat gewoon zijn. Er zal dus nergens randanimatie zijn. En om de bezoekers voldoende ruimte te geven in de winkelstraten zullen er buiten ook geen kraampjes opgesteld worden. Maar niet getreurd! Want je kan volgend weekend al genieten van mooie koopjes. Dat is ook nog de hele maand augustus het geval. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Halle legt ruime mondmaskerverplichting op

Kaart_mondmasker_zone-1-1_2
 

Steden en gemeenten bepalen zelf wat de drukke hotspots zijn en waar een mondmasker voortaan verplicht is. De Lokale Veiligheidscel heeft vanmorgen deze oefening voor Halle gemaakt en beslist dat een mondmasker verplicht wordt in het volledige commercieel & historisch centrum van de stad, de stationsomgeving en in de omgeving van het zwembad. Ook in hartje Lembeek en Buizingen draag je voortaan een mondmasker. Maar ook in parken, speeltuinen  en andere trekpleisters is een mondmasker voortaan verplicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE – Gouden huwelijk voor Chislain en Anny

Sh2_7139_01__groot_
 

 Op 18 augustus 1970 stapte Degreef Chislain (75) en Van Elsuwe Anny (73) in het huwelijksbootje, zaterdag precies vijftig jaar later vierde het echtpaar met de kinderen en kleinkinderen deze speciale dag voor hen met een etentje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 14 jul 2020
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief